Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi’nin, ‘3. Geleneksel Yıl Sonu Kültür Şenliği’ coşkuyla kutlandı.
Iğdır Kültür Sarayı’nda yapılan etkinliklere; Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, İl kültür Turizm Müdür Osman Engindeniz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptıkları yağlıboya ve kurşun kalem çalışmalarının sergilendiği resim sergisinin açılışının Iğdır Valisi Davut Haner tarafından yapılması ile başlayan program; klasik müzik konseri ve şiir dinletisi ile devam etti. Programa Van’dan konuk olarak gelen Şair Müstehir Karakaya’nın Soma maden faciasında hayatlarını kaybeden şehitler için yazdığı ‘Azap’ isimli şiiri okurken salonda duygusal anlar yaşandı.
Programda açılış konuşması yapan Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Alagöz, okullarının 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete açıldığını, Iğdır’da yetenekli gençler olduğunu, ancak bu gençlerin yeteneklerinin geliştirebilme acısında okullarının çok önemli olduğunu belirtti. Alagöz, “Iğdır Güzel Sanatlar Lisemizde; müzik, resim ve sanatsal alanlarda ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek çabası içerindeyiz. Umarız ki okulumuz da bu yüksek amacı hizmet edecektir” dedi.
Yapılan konuşmalarının ardından etkinlik, Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun verdiği Türk Halk müziği konserin ardından son buldu.
Kaynak: iha