Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde (BKM) açılan resim sergisi yoğun ilgi gördü. Genç ressam Seçil Ateş İlgen’in eserlerinin yer aldığı sergide yaklaşık 30 resim sanatseverlerle buluştu. ‘Yeniden Doğuş’ adlı karma sergi 4 Nisan tarihine kadar açık kalacak.
1977 yılında İzmir’de doğan deneyimli sanatçı Seçil Ateş İlgen, Halkla İlişkiler ve İşletme Fakültelerini bitirdi. Resim yapmaya 2 yıl önce başladı. Balçova Kaymakamlığı ve Balçova Belediyesi’nin açtığı iki karma sergiye katıldı. İlgen, Torbalı’da sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, Belediyeye teşekkür etti. Genç ressam, ayrıca figürü ön planda tutan yağlı ve sulu boya çalışmalar yaptığını vurguladı.
Eşi Afet Uygur ile birlikte sergiyi gezen Belediye Başkanı İsmail Uygur, bütün resimleri tek tek inceledi. Hayranlığını gizlemeyen Başkan Uygur, genç ressamı tebrik etti. BKM’nin bu tür etkinlikler için inşa edildiğini söyleyen Başkan Uygur, “İlçemizde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılacağı bir alana ihtiyacımız vardı. Bu anlamda BKM’yi inşa ettik. Vatandaşlarımızdan da bu konuda çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Torbalı halkı BKM’ye sahip çıktı. Bugün de çok güzel bir resim sergisi ile halkımızı buluşturduk. Resimlerin her biri çok önemli, çok değerli. Genç ressam kardeşimizi tebrik ediyorum” dedi.
Kaynak: iha