İçerdikleri aktif maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen kahverengi kokarca üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösteren, Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin, Tetramethrin, Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin ) ve Deepest Maxi/18 (Cypermethrin, Tetramethrin) ticari isimli biyosidal ürünler ruhsatlandırıldı. Bu biyosidal ürünlerin kahverengi kokarcanın kışlaklarda olduğu dönemde kullanımı ile kahverengi kokarcanın popülasyon yoğunluğunu önemli ölçüde azaltması hedefleniyor.

Kokarca Mücadele 2

Ayrıca kahverengi kokarca ile mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Vit Halys (100 Mg Murgantiol+80 Mg Methyl-E,E,Z-2,4,6 -Decatrienoate) isimli feromon ruhsatlandırılmış olup, feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapılabileceği belirtildi.

Kimyasal mücadele zamanın ise İl/İlçe Müdürlükleri teknik personeli tarafından takip edilmekte olup üreticilere mücadele zamanın ilan edileceği, kullanılabilecek bitki koruma ürünlerinin bakanlığa bağlı Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında (bku.tarimorman.gov.tr) yayınlandığı belirtildi.

Haber merkezi

Fındıkta Kokarcadan Sonra Kozalak Belası Fındıkta Kokarcadan Sonra Kozalak Belası

Editör: Merve Tepecik