Çocukluğunu yaşamayanlar,gençliğini atlamış,yaşlılığında ise kendisini bulmaya and içerlermiş. .Yine sapıkça fikirlerimden birisinin içerisinde kaldım sanırım.Nereden bulurum,nereden saplantı haline gelir beni bulur ,bilmeden yürür,yol alıyorum derken yol’umu kaybetmeyi seçerim.Bu durum benim gibilere özgü desem o da değil.
Çocukluğum ,Ah çocukluğum.Anadolunun bir köyünde,el bebek gül bebek olarak geçmedi.Ama,yaşıtlarımın arasında yine de iyice dediğimiz,Allah’a şükür bastığımız dileklerimiz oldu.Arkadaşlarım oldu,arkadaşlarım vardı,tekmeledi,ezdi,horladı,sövdü,dövdü ,velakin kendim için kendim olduğumda yine sevdi.
Babam “Adam olmak” kelimesini sıkça kullanır ve adam olmanın gece karanlığında ormanda elde fener olmadan gezmek ,batacak olan yolda eşek olmadan geçmek derdi.Babam çok çekti çok.Bilgi al dediğinde;Kitapları deştim,kitap içinde yattım,kurdu oldum,yaz dediğinde elimde kalem her duvara yazdım,fırçaladım,astım,boyadım,resim yapmayı resimler üzerinde “unutmadım “demeyi yeğledim.
O kadar çok çektik ,o kadar çok gördük geçirdik ki;bu gün yaşanılanlar kurgudan ileri gitmiyor.Karıştır barıştır denildi,bunlar bizim akıllanmaz,iflah olmaz denildi,Vatanın haini denildi,Milletin düşmanı denildi,suya sabuna dokunmasın,aklını başına alsın,gerekli olan her şey ,yada gerekli olacak olan tek şey;çıkartılan yasayla bağlı kalsınlar denildi,üstlerimize köprüler kuruldu,anamız-bacılarımız,eşlerimiz ,çocuklarımız fare sesinden ürktü,akan su kuduz oluşturdu yine de elim sende denilmedi.Elim sende bir oyun olduğu bilindiği halde,elinin verildiğinde kolum sende denileceği bilinirdi.
Yüzbinler fişlendi,onlar asıldı,milyonlar hibe edildi,binler tüm kazanımları olanları bir avuç sütüne tuz katılmış olanlara hibe edildi,arsızlık-Namussuzluk üzerine elim sende oynatılmak istenildi.Zamanımız yok,acelemiz var diyerek;Hukuk hiçe sayılmak,yapılanların dili tutulsun,gözlerine mil çekilerek tarih küt-götürüm kalsın istenildi.Yangın yerine akıl sokulmadı,akıl;Bilim-İlim_devrim-düzen ve sizlerin çocukluğunuz olan hiçliginizdir denildi. 
Şimdi uçaklardan bomba atıldı,tanklara insan bedenleri palet olarak döşendi,çok patlar-atarların önüne siperiz,yıkılmayız ,biz halkız denilmek istenildi.İnananlar,inançlı olanlar;Kandırılmayı seçmiş olanlar gibi değildi.Bizler;Kandırılmadık,aldatılmadık,kendi elimiz kendimizde denilerek elim sende kaldı.Ya sizler;Kandırılanlar,aldatılanlar ;kırk yılın hesabını kimden soracağız. İşte;Vatanseverler geliyor,işte halkız diyorlar ve sizler bir gün selam duracakmısınız ..? Her şey o zaman yeniden başlayacak...Elim kendimden sana değecek...Elim sende oyununa varmısınız..?