ORDU (AA) - Ordu'da, Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü dolayısıyla kurulan Kırgız çadırında, Orta Asya'daki gelenekler sunuluyor. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince, Atatürk Parkı'nda düzenlenen kutlamalar kapsamında, Orta Asya'ya özgü Kırgız çadırı kuruldu. Kırgız vatandaşlar, çadırda hazırladıkları Orta Asya pilavı ile Kırgız mantısını katılımcılara ikram ediyor. Ayrıca yöreye özgü çalgı aleti "kopuz" eşliğinde müzik dinletisi sunulurken, katılımcılar Kırgız kıyafetleri ile fotoğraf da çektirebiliyor.

Kırgız Kasımbek Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik çerçevesinde yörelerine ait gelenekleri Ordulularla buluşturduklarını söyledi.

Malazgirt Zaferi nedeniyle yapılan etkinlik sayesinde Kırgız çadırı kurduklarını anlatan Varol, şöyle konuştu:

"Bu çadır yüzyıllar önce atalarımızın yaşadığı bir yapı. Bu çadırda çivi kullanılmamış ve tamamen ip ve keçeden yapılmıştır. Dedelerimiz göçebe yaşamış ve bu çadırlarda kalmışlardır. Sembolik olarak bu çadır, Gençlik ve Spor Bakanlığınca tahsis edildi. Burada da biz Kırgız etkinlikleri yapıyoruz. Kırgız mantımız ve Orta Asya pilavımız var. Bunları da vatandaşlarımıza sunuyoruz." 

Asil Varol ise Orta Asya kültürünü hazırladıkları Kırgız mantısı ve Orta Asya pilavıyla yaşattıklarını belirterek, "Kültürümüzü gençlere, yeni nesile tanıtmaya çalışıyoruz. Kendi yemeğimiz buradaki vatandaşlara farklı geliyor. Kırgız yemeği olduğunu öğrendikleri zaman tadına bakıyorlar. Daha çok yemeklerimizi tatmalarını istiyoruz" dedi.

Ordu Gençlik Merkezi Lideri Tuğba Özcanlı da geçmişte yapılan etkinlikleri yadetmek amacıyla üç günlük program düzenlendiğini dile getirdi.

Kaynak: aa