Enflasyonla nasıl savaşılır konusunu daha önceleri, belki de defalarca yazdık. Hatta maliye bakanlığına sunduğumuz ve tıklama rekorları alan dilekçemize de yazdık. Oradan kopyalayarak yazalım.
TBMM toplamak, DENK bütçe yapmak bir daha da açık bütçeler yapılmasının önünü kapatmaktır.
TBMM toplamak, DENK bütçe yapmak bir daha da açık bütçeler yapılmasının önünü kapatmaktır.
TBMM toplamak, DENK bütçe yapmak bir daha da açık bütçeler yapılmasının önünü kapatmaktır.
Üç defa yazdık ki gözümüzden kaçmış diyerek suyun üstüne çıkamasınlar diye.
Baylar ve bayanlar DENK bütçe yapmadan ve açık bütçeyi yasaklayan hükümleri, değiştirilmesi dahi önerilemez maddesi olarak Türkiye Cumhuriyetini Anayasasına yazmadan Türk milletini, enflasyon belasından kurtaramazsınız. Bunu ben mi söylüyorum hayır. Söyleyenleri de görelim bakalım kim veya kimler söylemişler.
 
“ Büyük çapta iç ve dış borçlanmalar karşılıksız para basma politikaları neticesinde paranın değer kaybına uğraması ülkeyi ekonomik çıkmazların eşiğine getirdi.” Bu koyu harflerle yazdığımız nedir. 12 Eylül MGK tarafından çıkarılan” 12 Eylül Öncesi ve Sonrası” adlı kitaptan DP döneminin anlatımıdır.
 Atatürk ne direktif veriyor: Açık bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin Denk bütçe yönünde karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir.
İsmet İnönü ne diyor? İktidarın daha ilk yıllarından itibaren Enflasyon politikası 1952 sonbaharı başlarında iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 sonbaharı başlarında tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.
 
Peki siz ne diyorsunuz?. Biz ABD nin McKinsey şirketine danıştık.  Bize ne yapmamız gerektiğini söyleyecekler biz de yapacağız ve işler düzelecek. İşte bu olmaz. İlk defa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nadir gördüğümüz olumlu müdahalelerinden birini yerinde güzel ölçülü kullanarak bu gaflet dalalet ve hatta h…. Yolunu kapatmıştır. Ama onun da eksiği var. Biz bize yeteriz demiştir ama bize Atatürk’ ün yaptıkları yeterde artar bile dememiştir.
Berat Albayrak ise şunları söylemiştir:
Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak..
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurdaki oynaklığın "yavaş yavaş geride kaldığına dikkat çekerek, "Kur farkının fiyatlarda yarattığı etkiyi azaltacağız" dedi..
Kurda volatilitenin azalmasıyla fiyatlarda rasyonelleşme ve normalleşmenin sağlanacağı bir döneme giriyoruz".
 Kurda volatilitenin azalmasıyla fiyatlarda rasyonelleşme ve normalleşmenin sağlanacağı bir döneme giriyoruz".
"Kamu bu süreçte öncü olacak dedik. Bugüne kadar özellikle kurdaki spekülatif ataklara karşı attığımız güçlü adımlarla enflasyonla mücadelede oldukça önemli başarı ortaya koyduk." .
Dikkat ederseniz bu önlemlerin ve düşünülen yolların hiç biri TBMM ne Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye  çıkmıyor. Enflasyonla mücadele yine gelecek baharlara kaldı diyebiliriz. Ha bir de şunu öğrendik. www.enflasyonlamucadele.org.tr". Adlı bir internet sitesi kurulmuş ve denilmiştir ki: Eğer ulaşamadığımız, konuşamadığımız dostlarımız ve firmalarımız bu kampanyaya katılmak isterlerse, sitemiz veya Bakanlığımız üzerinden başvurularını yapabilir, katılımlarını sağlayabilir..
Bu Türk Milleti için alışmadığımız demokratik bir davet olmuş. Okuyucularımız bu siteye DENK bütçe yapmadan ve açık bütçeyi yasaklayan hükümleri, değiştirilmesi dahi önerilemez maddesi olarak Türkiye Cumhuriyetini Anayasasına yazmadan Türk milletini, enflasyon belasından kurtaramazsınız. Atatürk ve İnönü DENK bütçe yaparak enflasyonu yurdumuza hiç sokmamışlardır. Şeklinde  yazılarını yazabilirler. Başarılar dilenir.