Man adası diğer bütün adalar gibi bir adadır. İngiltere ile İskoçya arasında kalan sahada kurulu bir ada devletidir. Bu devlet aynı zaman da bir cennet adasıdır. Ne cennetidir. Vergi Cennetidir. Dünyada Cennet mi olur. Olur. Doğa cenneti Kuş cenneti vergi cenneti vs. olur. Örnek :Türkiye bir vergi cennetidir. Dileyen dilediği kadar vergi öder. Ödenmeyen vergi olursa TBMM bütçe kanununu çıkarır ve vergiyi ödemeyenden değil ödeyen ve  ödemeyen herkesten %25 oranın da ceplerinden zorla para alarak Racon keser. Ve alır. Nitekim 2018 Mali yılı bütçesin ile aşağıda açıklayacağımız gibi Türk milletinin cebinden 56 Milyar daha para alınacaktır.
İnsanlarım amacı bilindiği gibi hep aynıdır. Bütün insanların tek amacı vardır. Öbür Dünya’da Cennet’e gitmek. Onun için bazı insanlar iyilik severdirler. İyilik sever insana örnek mi istiyorsunuz. Örnek var. Rıza Zerrab adlı bir İranlı. O kadar iyilik sever ki bizdeki iyilik severler o kadar yiğit o kadar iyi o kadar kahraman bir iyilik severi Türk vatandaşı yaptılar.
Şimdi, gelelim Man adası nedir sorusunun cevabına. Man Adası (Isle of Man) Britanya ile İrlanda adaları arasında bulunan 572 kilometrekarelik küçük bir ada.
84 bin nüfuslu ada ne Birleşik Krallık’a  ne de Avrupa Birliği'ne dahil. Fakat ada dışişleri ve savunma alanında Birleşik Krallık'a bağımlı. Birleşik Kırallık'ın adayı savunma ve ada adına diplomatik ilişkiler yürütme yükümlülüğü bulunuyor
Daha geniş bilgi isteyenler için sonsuz Google kaynakları açıktır. Bu ada Türk milletini neden ilgilendiriyor.? Bildiğiniz gibi TBMM de 2018 mali yılı bütçesi görüşülüyor. Bu bütçe 56 milyar kafadan açıktır. BU ne demektir. Bu şu demektir. 2018 de Türk milletinin cebinden para olarak  sofrasından yiyecek ve içecek olarak 56 milyar alınacak ve Türk milleti biraz daha fakru zarurete sürüklenecek demektir. İşte tam bu sırada Sayın Kılıçdaroğlu kendisinden beklemediğimiz bir kahramanlık çıkışı yaparak bu adada bulunan 1 sterlin sermayeli bir Türk şirketine 16 Milyon sterlin bir kaynağa göre de 50 milyon sterlin para gönderildiğinin belgelerini açıklıyor.
Türk milletinin yaşadığı olumsuzluklara bir yenisi daha ekleniyor. 14 Mayıs 1950'de Cumhuriyetimize paramıza iç piyasamıza üretim araçlarımıza okullarımıza kurulan tuzaklar devam ediyor. 14 Mayıs 1950 de bir ABD doları 280 kuruş işken bu gün 30 Kasım 2017)itibari ile 3.959.000 TL'dir. İşte felaketin rakamları budur..
Böyle bir felaketi yaşayan ülkemizde 15 Milyon avroyu Man adasında 1 sterlinlik sermaye ile kurulan bir Türk şirketine banka makbuzları ile belirlenen havaleler / transferler yapılıyor. Ondan sonra AKP iktidarı kanadından yapılan açıklamalar bir hukuk devleti açıklamalarına hiç benzemiyor. Ya neye benziyor. Patagonya devletindeki açıklamalara.
Ey ABD, Ey AB, Ey İngiltere, Ey Man adası devleti Burası Türkiye Cumhuriyetidir.  Sizin gönderdiğiniz orduların işgali altında iken her karış toprağı yeniden şehit kanaları ile sulandırılarak kurulmuş özel bir  ATA devletidir. Bu devletin tek gayesi vardır. “ Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesi ve sosyal hukuk devleti ilkeleri ile mutlu tam bağımsız yaşamaktır. Bu amaç için konulmuş bulunan “ DENK BÜTÇE”  ilkesi 14 Mayıs 1950 de demokrasi, maskesi takmış gaflet dalalet ve hatta…. İçindeki dahili ve harici bedhahlarca saldırıya uğramıştır. Ve bu saldırılar sonunda bir ABD doları 280 kuruştan 3.959.000 TL ye çıkmıştır. Paramız ortalama olarak 1.300.000 defa ezilmiştir. Daha ne kadar ezileceği belli değildir. TBMM de görüşülen 65 Milyar TL açık 2018 mali yılı bütçesi kabul edilerek yürürlüğe girerse yaşayacağımız felaketleri düşünmek bile istemiyoruz. MAN adası oyunları ne ilktir ne de sondur. AKP hükümeti bu olayın tarafı değilse hukuk içinde kalarak olayı aydınlatmak ve kanunsuzlukları cezalandırmak zorundadır. Türk parasının değerini koruyamayan hükümetler Türk milletinin hakkını ve hukukunu da koruyamaz. Geleneğimiz gereğince üç defa daha yazalım ve tereddütlü nokta kalmasın
Türk parasının değerini koruyamayan hükümetler Türk milletinin hakkını ve hukukunu da koruyamaz
Türk parasının değerini koruyamayan hükümetler Türk milletinin hakkını ve hukukunu da koruyamaz
Türk parasının değerini koruyamayan hükümetler Türk milletinin hakkını ve hukukunu da koruyamaz.
Dost acı söyler. Çünkü onun başka acı söylemekten başka bir aleti silahı ve cihazı yoktur.