Birçoğumuz yapmamız gerekenden çok daha fazlasını yapıyoruz, ya da ihtiyacımız olan ya da kullandığımızdan daha fazla eşyaya sahip oluyoruz. Ya da her ikisi birden. Bağlanma, endişe ve sonu gelmez mekanik “yapma”lar arasında kayıp giden yaşamlarımızla, zihinlerimiz neyin kalıp neyin gittiği, neyin önemli olup neyin olmadığını anlama konusunda bulanıklaşır, kalır. İnsanoğlu olarak, açıklık ve berraklığı deneyimlemek bizim doğamızda var. Sorun şu ki, bunca karmaşa arasında odağımızı yitiriyoruz, dengemiz bozuluyor ve nasıl olduğumuzu unutuyoruz.
İnsanların çoğunun farkında olmadığı şey ise, günlük bir pratik edinip her gün bir şeyi kenara ayırmak, sadece 60 saniyeliğine bile olsa bir alanı düzenlemek, ya da artık kullanılmayan işlevini yitirmiş bir eşyadan kurtulmak, sadece sinir sistemine iyi gelmekle ve gün be gün size kendinizi daha iyi hissettirmekle kalmayıp,  evinizde, zihninizde kalbinizde sıkışıp kalan enerjiyi hareket ettirip dönüştürmeye de fayda edecektir. 
Peki nasıl etrafımızdaki, evimizdeki, içimizdeki gürültüyü azaltabiliriz, bize artk hizmet etmeyen ya da desteklemeyen tüm şeylerle nasıl vedalaşırız ve kalplerimizin bize söylediği şarkıyla nasıl temas edebiliriz? Sadece 1 dakika ile başlayın… anda kalın, ne 5 dakika öncesinde ne daha önce yapamadığınız anılarda, ne de geleceğe dair ümitsizliklerinizde. Sadece şimdide. 
*Öncelikle fiziksel ortamınızdan başlayın… örneğin evinizle. Önce evinizle, size kucağını açan, güvenle sizi kapsayan, en temel ihtiyaçlarınızdan biri olan barınma ihtiyacınızı karşılayan, uyuduğunuz, rahatladığınz, doyduğunuz, seviştiğiniz, kaldığınız evinizle temas içinde olun. Evinize dokunuşlarınızı fark edin. 
* Sonra temas kuramadığınız, ihtiyacınız olmayan, artık bugün var olduğunuz hale desteği olmayan eşyalarınızı belirleyin, ister giysi ister kullanmadığınız diğer eşyalarınız… Ve her gün biriyle vedalaşın. 
*Bırakabilmenin, biriktirmeden elden çıkarabilmenin verdiği memnuniyeti hissedin.
*Bıraktığınız her şeyin, artık sizi desteklemeyen, ihtiyaç duymadığınız her şeyin başka bir ihtiyaç sahibine nasıl iyi geleceğini düşünün ve bırakabilmenin keyfine varın.
* Her bırakış yeniye yer açıştır.
*İzin verin, yeni olan yaşamınıza girmeye alan bulsun…
Bunları eviniz ve eşyalarınızla deneyimledikten sonra, Nasıl Güzel Yaşarız – II – yazımda biraz daha kendi içimize yöneleceğiz…