CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki çalışma arkadaşları Artvin’in Şavşat İlçesinde; yeni yapılan Belediye Binasını hizmete açmak üzere uçakla Kars’a geldi, buradan karayoluyla Artvin İli’nin Şavşat İlçesine hareket etti. Şavşat’ta halka hitap eden Kılıçdaroğlu; buradan Artvin’e gitmek üzere hareket eden CHP Konvoyuna Ardanuç İlçesi Yanıklı Köyü yakınlarında saat 14,15 sularında saldırıya uğradı. Konvoyun önünde yer alan jandarma aracına açılan ateşe Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen müdahale etti ve karşılık verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet bölgeye yeni yapılan Belediye Binasının açılışını yapmak üzere geldiler.

Yapılan ilk saldırıda bir asker şehit oldu ve iki askerde yaralandı; hemen akabinde Kılıçdaroğlu ve beraberindeki çalışma arkadaşları güvenli bölgeye alındı. Olayda bir teröristte ölü ele geçirildi. Şehit olan askerimize Allahtan rahmet yaralı güvenlik görevlilerimize acil şifalar diliyorum.

Maalesef ülkemizde terör olayları çok yaygınlaştı; bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden teröristler haince saldırıyorlar. Bunlar er geç akıttıkları kanda yok olup, gidecekler. Amaçları güvenlik güçlerini yıldırmaktır. Ülkemiz yeniden birliğini ve bütünlüğünü koruyarak terörü bitirecektir. Güzel günler yakındır. Sayın CHP Genel Başkanına, çalışma arkadaşlarına

Ve korumalarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve reddediyorum; ve geçmiş olsun diyorum.