Türkiye silah sanayini kurmak zorunda. Şimdiye kadar epey yol aldık. Klasik ateşli silahları üretiyoruz. Silahlı kuvvetlerimizdeki eski silahları kaldırdık. Kendi ürettiğimiz modern silahlar ile donattık. Bu dahi önemli bir başarıdır.
Bir adet hücum helikopteri almak için, Amerika'nın kapısına 50 kere gidiyorduk. Kongre'den izin lazım diyerek oyalanıyorduk. Anladık ki, bahane üretiyorlar. Vermek istemiyorlar. Kendi başımızın çaresine baktık ve Atak Helikopteri üretiyoruz. Helikopterler Ordu'da göreve başladı.
Teröristlerin kırsalda tespiti için gözcü ve tespit görevini yapacak İnsansız Hava Araçlarına ihtiyacımız vardı. Bir görevli nezdinde tek bir araç veriliyor. Görevli bilgileri önce Amerika'ya gönderiyor. Bilgiler teröristlere iletiyor. Sonra bize gönderiliyordu. Başımızın çaresine bakmak zorunda kaldık. İnsansız Hava Araçlarıni ürettik. Üzerlerine silha koyduk. Kullanıyoruz. Bu sayede 5000'e yakın PKK'lı terörist imha edildi.
Yıllardan beri hafif zırhlı araç üretiyoruz. İhracatını da yapıyoruz. Ancak savaş alanında güçlü Tanklar gerekiyor. Bu amaçla dünyanın en modern Tankı Altayı proje bazında hazırladık. Almanların bu Tank'dan gözü korktu. Motoru yapacak olan Avusturya firmasını engellediler. Avusturyalı şirket, hazır motorları vermiyor. Tank Motorunu yapmak zorundayız. Yapacağız.
Günümüz dünyasında "Uçak" silah olma özelliğini kaybetti. Füzeler, uçakları ve gelen füzeleri havada vuruyor. 50 bin liraya mal olan bir füze ile 50 milyon dolara mal olan bir uçak düşürülüyor. Füze teknolojisi ucuz. Fakat teknolojiyi sayılı ülkeler biliyor.
Irak Savaşı sırasında "patriot" adında Nato füzeleri Türkiye'ye getirildi ve kuruldu. Bu füzelerin yanına dahi, Türk askeri sokulmadı. Amaçları Türkiye'yi korumak değildi. İran, İsrail'e füze atarsa, havada imha etmek amacıyla gelmişlerdi. Bizim için gelmedikleri anlaşıldı ve ülkeden kovduk.
Talep ettiğimiz halde bize füze satmıyorlar. Başımızın çaresine bakmak zorundayız. Elimizdeki imkanlar ile önce 100 Km. menzilli, Mayıs Ayında 400 Km menzilli füze denemesini yaptık. Batı şaşırdı.
Teknolojide eksiklikler olabilir. Batıya güvenliği terk etmenin, 50 yıllık hatasını telafi etmek zor. Batı hava savunmamıza destek olmuyor. Biz de gittik, Rusya'dan S 400 füzelerini satın aldık. Batı'da kıyamet koptu. Bu davranış, gerçek düşmanın kim olduğunu bize öğretti.
Füze teknolojisinde ilerlemek zorundayız. Kısa sürede sonuca ulaşacağımızdan kesinlikle eminim.
Dünya savaşa hazırlanıyor. Taraflar birbirlerinin gücünü ve teknolojisini, Suriye'deki "Vekalet Savaşı" yöntemiyle denedi. Bu denemde, Amerikan silah teknolojisinin söylendiği gibi güçlü olmadığı anlaşıldı. Güya, Amerika uzaydan nokta atışı ile hedefi vuruyordu. Halep Savaşında "palavra olduğu" görüldü. Halep Savaşını Rusya kazandı.
Nato'dan bize fayda yok. Daha dün "sosyolojik değerlerimize hakaret etmekte" beis görmediler. Kendi imkanlarımız ile silah sanayini geliştirmek ve Batı ile aradaki farkı kapatmamız gerekiyor.