Futbola Orduspor altyapısında başlayan ve 2010 yılında sessiz sedasız bir şekide Trabzonspor altyapısına transfer olan 1996 doğumlu Mert Yıldırım, Trabzonspor A takımı ile idmanlara çıkarken profesyonel sözleşme imzaladı.
Son haftalarda fazlasıyla göze çarpan Trabzonspor'un genç oyuncu furyasında kendisine de şans bulan 20 yaşındaki Mert Yıldırım, futbola başlama nedeninden ilerleyen yıllardaki hedefine kadar birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak seni tanımayanlar için kendini anlatır mısın ? Mert Yıldırım kimdir ?
1996 yılında Ordu'da doğdum. 2006 yılında Orduspor altyaş kategorilerinde lisanslı bir şekilde oynamaya başladım. Orta okulu Ordu'da, liseyi ise Trabzon'da bitirdim. 2010 yılında Trabzonspor'a geldim ve 6 yıldır burada yaşıyorum.

Trabzonspor'dan devam edelim. Profesyonel sözleşmeye imza attın. Neler hissediyorsun ?
Her zaman ailemi mutlu etmek için yaşadım ve Trabzonspor ile profesyonel imza attığımda ailemin gerçekten mutluluğunu görebildim. Ailemin mutlu olması beni çok iyi hissettiriyor ve bu bana yetiyor.

2010 yılında Orduspor altyapısından Trabzonspor'a transfer olmuştun. Futbola ne zaman başladın ? Senin futbol oynamanda o günlerden beri en büyük destekçin kim oldu ?
Babam benim futbol oynamamdaki en büyük sebeptir. Babam uzun yıllar Ordu Amatör'ünde oynadı ve kendisini ispat etti. Kendi öğrendiklerini bana öğretmeye çalıştı ya da kendi yaşayamadıklarını benim yaşamamı istedi. Bu sebeplerden dolayı hep yanımda oldu. Şehrimin takımı Orduspor altyapısına götürdü. Orduspor'da çok güzel günler geçirdim. Hedefim A takımda forma giymekti o hedefe ulaşamadım ancak şu an Trabzonspor ile imzayı attım.

Trabzonspor'a gittikten sonra neler yaşadın ? Sıkıntılarla karşılaştığın anlar oldu mu ?
İlk deldiğim günü hatırlıyorum. Babam, annem ve faruk abimle tesise gelmiştik. Antreman 3'teydi biz biraz erken gelmiştik. Bana oda verdiler ve bende dinlenmek istedim. Uyuyakalmıştım. İlk idmana hocalarımın zorla uyandırması ile yetiştim. Çok garipti. İdmandan sonra hüngür hüngür ağladım. Çünkü babam bana antremandan sonra hep meyve getirirdi ve artık o yoktu. O günden sonra 1 ay boyunca hergün ağladım.

Geleceğine baktığında kendine nasıl hedefler koydun ? Trabzonspor  forması altında neler  yapmak istiyorsun
Geçen sene amcam vefat etti. Benim futbol oynayıp iyi yerlere gelmemi çok istiyordu. Beni her zaman izlemeye geliyordu ya da arıyordu. Amcam vefat etti ama beni gördüğünü biliyorum. İnşallah en kısa zamanda forma giyerim çünkü şans bulduğum ilk maçtaki formamı amcamın mezarına götüreceğim.
Trabzonspor'daki öncelikli hedefim ise kalıcı olmak ve uzun yıllar hizmet etmek. Çok eksiğim olduğunu biliyorum ve çıkabildiğim en üst seviyeye çıkmak istiyorum.

Trabzonspor'da kimleri beğeniyorsun. İdol olarak örenk aldığın bir isim var mı ?
Trabzonspor'da kaliteli isimler var. Cardozo ve Bosingwa'yı çok beğeniyorum. Onlarla birlikte idmana çıkmak bile çok iyi bir şans. Ancak şu an için idol aldığım yok.

Son olarak zor günler geçiren Orduspor hakkında neler söylemek istersin ?
Ben şunu belirtmek isterim ki çok iyi bir Orduspor taraftarıyım. Orduspor'un son yıllardaki durumu herkesi üzüyor ancak ben Orduspor maçlarını her zaman çok heyecanlı bir şekilde izlerim. O tribünlerden gelen birisi olarak her zaman izlemeye devem edeceğim.OrduYorum / Samet Karadağ

Editör: Haber Merkezi