2020-2021 sezonunda yeni formatla oynanan Bölgesel Amatör Lig'de Çeyrek Final heyecanı yaşanıyor. Bölgesel Amatör Lig 3.Bölge 2.Grup'u lider bitiren ve çeyrek final yükselen Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü, 1.Grup'u lider bitiren Rize İl Özel İdaresi ile Giresun Bulancak İlçe Sahası'nda karşılaştı.

Maçın ilk dakikalarında iki ekipte birbirini tartarken tek maçlı sisteme dönülen karşılaşmalarda hata şanslarını aza indirmek istedi ancak 29.dakikada Rize kalecisinin hatalı çıkışını affetmeyen Ömercan Aslan, takımını 1-0 öne geçirdi. Beş dakika sonra ise savunmada bir anda iki kişiyi oyundan düşüren Furkan farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü ataklarını gole çevirmeye devam ederken önce Oğuz Saltabaş ardından ise perdeyi açan Ömercan Aslan ile fark dörde çıktı. Rize İl Özel İdaresi'nde oyuna girer girmez Furkan'ın attığı golle skor üçe inerken, maçın skorunu ise Mor-Beyazlı ekipte oyuna sonradan giren Eren Yalçın'ın 90+5.dakikada attığı gol belirledi.

Stadyum: Bulancak İlçe Sahası-Giresun

Hakemler: Emrecan Turuncu, Mürvet Yavuztürk, Mahir Selanga Mısır

Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü: Lokman Atakol, Eray Eren (Dk.58 Eren Yalçın), Ömercan Aslan, Akın Karaaslan, Mustafa Bayhan, Arda Saltan, Muharrem Kaban (Dk.78 Kadir Seven), Halil Aşut, Furkan Yıldırım, İlker Ataseven (Dk.78 Muhammed Kurt), Oğuz Saltabaş (Dk.69 Orçun Selduman)

Rize İl Özel İdaresi: Mehmet Can Küçükalioğlu, Tolunay Kalyoncu, Fatih Kaan Arıman, Onur Korkmaz (Dk.65 Mahmut Gerdan), Emre Yanık (Dk.61 Muhittin Tüylü), Berat Delihasan (Dk.75 Furkan Hacıfazlıoğlu), İsmail Uluhankaçaranoğlu, Cemal Hazır (Dk.75 Onur Kadir), İbrahim Yılmaz (Dk.61 Onur Kadir Terzioğlu), Kazım Kopuz, Halil Rahman Üzümcü

Goller: Dk.29 ve 77 Ömercan Aslan, Dk.34 Furkan Yıldırım, Dk.63 Oğuz Saltabaş, Dk.90+5 Eren Yalçın (Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü), Dk.79 Furkan Hacıfazlıoğlu (Rize İl Özel İdaresi)

Sarı Kartlar:  Eray Eren, Arda Saltan (Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü), Tolunay Kalyoncu, Mahmut Gerdan, Onur Kadir (Rize İl Özel İdaresi)

MAÇTAN DAKİKALAR:

Dakika 4: Maçın ilk atağında sol kanattan Cemal ile tehlikeli gelen Rize İl Özel İdaresi atağını Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü son anda keserek pozisyonun büyümesini engelledi. 

Dakika 13: Sol kanattan içeriye kat eden Mustafa Bayhan, ceza sahası dışından sağ ayağı ile kaleyi yokladı ancak isabet bulamadı. 

Dakika 14: Rize İl Özel İdarespor savunması bir anda durunca topu önünde bulan Oğuz Saltabaş tek vuruş yapmak istedi ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 

Dakika 29: Sağ kanattan yapılan köşe vuruşunda savunmadan ileriye çıkan Ömercan Aslan, Rize ekibinin kalecisinden önce topa kafayla yaptığı vuruşla Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nü 1-0 öne geçirdi. 

Dakika 33: Yediği golden sonra Ordu kalesine yüklenen Rize İl Özel İdare, ceza sahası içerisinde bir karambol pozisyonu yakaladı ancak Mor-Beyazlı ekibin savunması pozisyonu uzaklaştırdı. 

Dakika 34: Rakip ceza sahası önünde Arda'nın pası sonrasında attığı çalımla iki kişiyi birden oyundan düşüren Furkan Yıldırım, ceza sahasına girer girmez sert ve düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. 2-0 

Dakika 41: Rize İl Özel İdaresi'nin Cemal'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş, diğerin yanından auta gitti. 

Dakika 45+2: Cemal'in ceza sahasına direkt olarak gelmesinin ardından verdiği pasta Halil Rahman müsait durumdaki arkadaşına pas vermek yerine şut çekti ve meşin yuvarlak Lokman Atakol'un kucağında kaldı. 

Dakika 47: Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü ikinci yarıya hızlı başladı. Sağ kanattan hızla gelen İlker, içerideki müsait arkadaşı Oğuz'a topu aktarmak istedi ancak Rize ekibi son anda araya girdi. 

Dakika 63:Kontra atakla rakibi eksik yakalayan Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nde Furkan Yıldırım'ın altı pasa yerden pasında Oğuz Saltabaş topu kayarak boş filelere yolladı ve farkı 3'e çıkardı. 3-0 

Dakika 65: Golün ardından İlker'in pasında zorda olsa kafa vuruşu yapan Oğuz'un şutunu kaleci kurtardı. 

Dakika 70:Mahmut Gerdan'ın uzaklardan müthiş vuruşunda köşeden harika uzanarak topu çıkarak Lokman Atakol, kafasını kale direğine çarparak sakatlık geçirdi.

Dakika 77:  Sol kanattan yapılan ortada savunmadan yine çıkan Ömercan Aslan, kendisinin iki takımının ise dördüncü golünü attı. 4-0 

Dakika 79: Oyuna girer girmez topla ilk kez buluşan Furkan, rahat pozisyonda altı pasın önünde yaptığı vuruşla farkı üçe indirdi. 4-1 

Dakika 90: Rize ekibinde sahada kendini gösteren ende futbolculardan birisi olan Cemal, rahat ve net pozisyonda ceza sahası dışında yaptığı şut az farkla auta çıktı.

Dakika 90+5: Bir anda rakip sahada Muhammed Kurt ile hızlı atağa çıkan Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nde sol bekten hızla ilerleyen Eren Yalçın'a atılan pas ile genç oyuncu maçın skorunu belirledi. 5-1 SAMET KARADAĞ / ORDUYORUM

 

Editör: Haber Merkezi