Ordu Futbolu'nun önemli spor adamlarından birisi olan ve TÜFAD Ordu Şubesi Başkanlığı yapan Turgut Kır, daha önce formasını giydiği ve teknik direktörlük yaptığı Orduspor'un daha fazla parçalanmasının yanlış olduğunu ve Orduspor adı altında olan kulüplerin tek çatıda toplanması gerektiğini belirtti.

Orduspor'da başlayan futbolculuk kariyerine yine Orduspor'da nokta koyduktan sonra antrenör ve teknik direktör olarak kulübün birçok kademesinde görev alan 54 yaşındaki Turgut Kır, şehirde uzun yıllar yaşanan Orduspor kaosunun birleşme ile sona ermesini bekliyor.

Kır yaptığı açıklamada 52 Orduspor Futbol Kulübü ve Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nün Ordu Futbolu'nun geleceği adına tek çatı altında birleşmesi gerektiğini belirtirken, şehrin Orduspor ruhunu daha fazla öldürmenin gereksiz olduğunu belirtti. Turgut Kır: ''Bizim de elimizden gelen bir şey olursa birleşme adına her zaman yardıma hazırız. Geleceğin güçlü bir Orduspor’u olacaksa bu birleşme şart. Küçük olsun, benim olsun deyip Orduspor’u parçalamanın, şehrin ruhunu da öldürmenin anlamı yok. Her iki takımın başkanlarını ve yöneticilerini saygıyla karşılıyorum ama bu şehir için birleşmeleri lazım. Taraftar bunu istiyor. Böyle olursa biz de mutlu oluruz” diye konuştu. SAMET KARADAĞ / ORDUYORUM

Editör: Haber Merkezi