Her yıl 12 - 18   Aralık tarihleri arası Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı okullarda Tutum, Yatırım Ve Türk Malları Haftası kutlanır. Amaç nedir?  Amaç  ihtiyaçlarımız olan malları yerli kaynakların;  ürettiğini tüketerek; hem yerli üreticiyi ekonomik olarak desteklemek; böylece yerli malı üreten her çeşit işletmenin daha iyi seviyede desteklenmesini sağladığımız gibi; bizde olmayan sanayilerin ve teknolojilerin; yurdumuza transferi ile yerli üretimi teşvik ederek; olmayan sanayi kollarını ve teknolojilerini de; onların ürettikleri  malları satın alarak  desteklemiş oluruz. Böylece ithalatı en aza indirmek için başta her seviyede öğrenciler olmak üzere toplumun    tüm  kesimlerini  uyarmak, bilinçlendirmek ve toplumsal  anlamda yerli malı kullanma  alışkanlığını  ortaya koymaktır.
     Atatürk  1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması yerli malların üretilmesi ve tüketilmesi ile  mümkündür dedi;   Kongrede yerli mallar üretilmesi ve tüketilmesi kararlaştırıldı.
     Kurtuluş  Savaşı  sonrası  Cumhuriyet  Rejiminin içinde  iken zamanın Başbakanı  İsmet İnönü 12 Aralık 1929 da yaptığı bir konuşmada yerli malı kullanmanın  ve tutumlu olmanın öneminden bahsetti. 1946  yılından   itibaren de;  her yıl 12 – 18 Aralık  tarihleri arası  yerli malı haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum,  Yatırım, ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.
     Yurt içinde üretilen bir malı kullanmak;  o teknolojileri yaşattığı gibi;  daha   önemli   buluşları yapabilmemizin  yolunu da açar, dışarıya gidecek  dövize dur diyecek, olabildiğince yerli  üretimli malları kullanmak  hem tarımda;  hem sanayide;  hem de  hizmet  sektöründe;  paranın yurt içinde kalmasını  sağlayacak; buna karşılık; kaliteyle üstün seviyelerde yapılan yerli üretimin;  dışa satımıyla önemli seviyede para ve   teknolojiyi de   getirmemizi  sağlayacaktır. Yerli malı kullanma paranın yurt içinde kalmasını ve yerli yatırımın ve üretimin artmasını sağlayacak;  ithalatı en aza indirecek. Bu olgu kişi başı gelirin yükselmesine, yerli üretimin ve teknolojinin devamlı gelişmesine, refah düzeyinin yükselmesini sağlıyacaktır.