Virüs dünya insanına yeni üretim ve tüketim, sosyal ilişki, inanç ve aile yapısı dayattı, kabul ettirdi. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı ve kabul ettirdi.

           Sanayide, teknolojide ve tarımda  virüsle beraber yeni ilişkiler ortaya çıkmaya başladı. Zaman içinde daha da netleşerek devam edecek. Tüketimin küçülmesi sonucunda sanayi üretimi de düşecek. Sanayi üretimi düşünce işsizlik artacak. İşsizlik artıkça aile yükü ağırlaşacak. Hizmet sektörüne yönelen sanayi işçileri iş bulmakta zorlanacak. Çünkü hizmet sektörü de tüketimin azalmasıyla küçülecek. İş verenler daha az üretip daha çok kazanma yoluna girecek. Fiyatlar artarken alım gücü daha da düşecek. Yoksulluk artarak devam edecek. İşçi azaldığı zaman sendika gücü kırılacak. Hak arama yolları tüketilecek.Teknoloji hızlı gelişimine devam edecek. Gelişen teknoloji sanayiyi eline geçirecek. Hizmet işlemlerinin büyük kısmı teknoloji üzerinden yapılacak. Dijital para diğer paraların yerini alacak.Günlük alış verişlerde teknoloji üzerinden yapılmaya başlayınca dünya para biçimi de değişmiş olacak.

            Sosyal ilişkiler üretim ve tüketime bağlı olarak şekillenecek.Dünya insanı birey olarak toplu yaşamdan uzaklaşacak.Her birey kendi yaşamı içinde yalnızlaşacak.Kendi başının çaresini arayacak.Üretenler iş verenler ne verirse razı olacak.Hak istemek için örgütlenmeleri engellenecek.Çoğu iş alanı tarihe mal olacak.Yeni iş alanları ortaya çıkacak.Teknoloji hayatın her alanına etki edecek.Eğitim de teknolojiye uygun şekillenecek.Tüm yapılanmalara uygun olarak inançta değizim yükselerek devam edecek.Aile yapısı dahada küçülecek.Çocuk sayısı azalacak.

              Tüm ağırlığın sağlıklı yaşamak üzerine kurulduğu dünya insanı toprakla yeniden tanışacak.Tarım ürünlerini üretir ve tüketir olacaktır.Tarım en önemli geçim kaynağı olacaktır.Tarıma bağlı olarak su çok önemli hale gelecektir.

               Virüs sonrası üretim ve tüketimi elinde tutan emperyalist güç dünya insanın içine düştüğü duruma çare aramak zorunda kalacaktır.Kendilerinin yaşamaları için dünya insanının refahını artıracak yeni yönetim biçimlerini ortaya koymak zorunda kalacaklardır.Atatürk'ün ortaya koyduğu karma ekonomik sistemin bugün ki uygulayıcısı Çin modelini Tüm dünya devletlerine dayatacaktır.Emperyalizm Dünya insanını Çin üzerinden sömürmeye devam edecektir.Dünya insanı ideolojik değişiklik yapacak birikime ulaşıncaya kadar emperyalistler sömürgesine devam edeceklerdir.