Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediyesi’nce; yeni otogar yapılıyor. Yeni Otogar Terzili Mahallesi sınırları içinde ve çevre yoluna yaklaşık 200 metre mesafededir. Yeni Otogar açıldığında;  olduğu yerde birçok sorunu daha kolay çözebilecek durumdadır. Çünkü Çevre Yolu’nun tamamı yapıldığında  20,1 km uzunluğunda olacak ve doğu Karadeniz yönünden gelip;   Altınordu’da otogara girip yolcu indirecek;  veya bindirecek;  yine çevre yolundan yoluna devam edecek veya Ordu’nun batı yönünden gelip otogara girip yolcu indirip  veya bindirip;  Doğu Karadeniz yönüne devam edecekse;  çevre yolunun tamamının yapıldığı zaman yine çevre yoluna girip yoluna devam edecektir.  Otobüs mevcut durumda çevre yolu otogar yanından Organize Sanayii  Kavşağından Ana Karayoluna  bitişecek; veya  batı yönüne gidiyorsa tekrar çevre yoluna girecektir.
      Yeni Otogar yapıldığında; eski otogar (şu anda kullanılan) boş kalacaktır.  Buranın giriş çıkışı çok kolay olduğundan araçlar kolaylıkla girip;  çıkınca da Ana Kara Yolu’ndan gidecekleri tarafa gitmeleri çok kolay olacaktır. Buranın zemin altına  Büyükşehir Belediyesince  otopark yapılmalı;  üstü ise bugünkü şekliyle kalmalı ve İlçe ve İl (sadece Giresun İli) minibüslerine ve küçük otobüslerine  bırakılmalıdır. İl derken buradan yalnız Giresun yönüne ulaşım sağlanmalı; çünkü burası yakın; ve Piraziz,  Bulancak yönüne her an yolcu  olabilmektedir. 
       İlçe minibüs ve küçük otobüsleri  buradan kalkarlarsa; İlçelerden çeşitli nedenlerle  Altınordu’ya gelenler ve gidenler zorluk çekmeden gidecekleri yerin aracına buradan binebilir veya inebilirler. Şu anda şimdi kullanılan otogar şehrin tam ortasındadır; her yöne ulaşım çok kolaydır. (Valilik ve birçok Devlet Dairesi Karşıyaka Mahallesinde yeni yapılan  binalara taşınacaklar.)
      Diyelim ki yolcu Mesudiye’ye gidecek; şimdiki  otogardan binebilir; araç Yeni Otogara da uğrayıp ilave yolcusunu alarak yoluna devam edebilir. Bir başka örnek verirsek; diyelim ki Kabataş’tan gelen yolcu; şehirde işini bitirdikten sonra;      tekrar ilçesine döneceği zaman; şimdiki eski otogardan  aracına biner;   araç giderken  Ana Karayolu üzerinde;  bekleyen başka yolcusu da  varsa onları da  alıp  gidebilir.
      Eğer yukarıda anlatmaya çalıştığım Ulaşım  Uygulaması; devreye girerse Ordu’nun İlçeleriyle olan ulaşımı çok kolaylaşacak ve toplu taşıma amaçlarına çok daha iyi seviyede hizmet edecektir. Böylelikle belki de yolda olacak pek çok özel aracı kullanmaya gerek kalmayacaktır.  Ayrıca son derece güzel ve uygun yeni bir otopark alanı kazanılacaktır.