Yozat’ın Sarıfatma Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, köylerine kütüphane kazandırılmasından dolayı Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
BÜ Genç Fikirler Topluluğu ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Sarıfatma Köyü’nde eğitim gören öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kaynak ve kitapların temin edilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde yeni bir kütüphane kurularak öğrencilerin hizmetine sunulmuştu. Üniversite Genç Fikirler Topluluğu Başkanı Bünyamin Gürsoy ve beraberindeki Sarıfatma Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri köylerine kütüphane kazandırılmasından dolayı Rektör Uçar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Uçar, “Üniversitemiz Genç Fikirler Topluluğu Başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, Yozgat’ın en ücra köylerinden biri olan Sarıfatma Köyü’ne modern bir kütüphane kurarak öğrencilerin hizmetine sundu. Öğrencilere kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla oluşturulan kütüphanenin öğrencilerim hizmetine sunulmasından dolayı bizler de büyük mutluluk duyuyoruz. Köy okuluna kurulan kütüphane ile öğrencilerin eğitim alanında büyük bir eksiği kapatıldı. Kurulan kütüphane ile artık kitaplar öğrencilerin yanı başında olacak. Sizler de hayatınız boyunca kitap okumaya özen gösterin. Bizler, sizlerin yanınızdayız ve elimizden geldiği kadar desteklerimize devam edeceğiz. Amacımız sizlerin daha iyi bir eğitim görmesidir” dedi.
Ziyarette öğrenciler Rektör Uçar’a çiçek takdim ederken, Rektör Uçar da Üniversitemiz Genç Fikirler Topluluğu Başkanı Bünyamin Gürsoy ve Sarıfatma İlköğretim Okulu öğretmenlerine üniversite tanıtım materyallerinin bulunduğu çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: iha