İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "Kalkan-27" operasyonları çerçevesinde 1029 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Bakan, bu operasyonların, insan kaçakçılığı ile mücadelede önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, düzensiz göçmen akışını durdurmak ve insan tacirlerine karşı kararlı bir duruş sergilemek için yürütülen operasyonların 27 ilde gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu iller arasında Ordu’nun da bulunduğunu vurguladı.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, Ordu, İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye'nin içinde bulunduğu 27 ilde "Kalkan-27" operasyonlarının düzenlendiği bilgisini verdi.

4 gün süren operasyonlar sonucunda 84 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalanmış; bunlardan 25’i tutuklanmış, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Diğer şüpheliler hakkında ise adli işlemler devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Ordu dahil 58 ilde Tefecilere yönelik operasyonda 160 kişi yakalandı Ordu dahil 58 ilde Tefecilere yönelik operasyonda 160 kişi yakalandı

Editör: Atakan Öztürk