2023 yılında Türkiye'de vizyona giren 250'den fazla film arasından en çok izlenen filmler araştırılıyor. Peki, 2023 yılında Türkiye'de en çok izlenen filmler hangileri? İşte detaylar...

250'den fazla film arasından en çok izlenen 10 film şu şekilde sıralanıyor:

1. Kutsal Damacana 4

2. John Wick 4

3. Çizmeli Kedi: Son Dilek

4. İllegal Hayatlar

5. Süper Mario Kardeşler Filmi

6. Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa

7. Avatar: Suyun Yolu

8. Oppenheimer

9. Hızlı ve Öfkeli 10

Bu listede, ilk iki sırayı yerli filmler alıyor. Kutsal Damacana 4, 22 Ocak 2023 tarihinde vizyona giren ve komedi türünde bir film. Film, Kutsal Damacana serisinin dördüncü filmi. Filmin başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Büşra Develi ve İrem Sak yer alıyor.

John Wick 4, 22 Mart 2023 tarihinde vizyona giren ve aksiyon türünde bir film. Film, John Wick serisinin dördüncü filmi. Filmin başrolünde Keanu Reeves yer alıyor.

Listede yer alan diğer filmler ise uluslararası yapımlar.

Çizmeli Kedi: Son Dilek, 27 Ocak 2023 tarihinde vizyona giren ve animasyon türünde bir film. Film, Çizmeli Kedi karakterinin maceralarını konu alıyor.

İllegal Hayatlar, 22 Eylül 2023 tarihinde vizyona giren ve dram türünde bir film. Film, İstanbul'un arka sokaklarında yaşayan insanların hayatlarını konu alıyor.

Süper Mario Kardeşler Filmi, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona giren ve animasyon türünde bir film. Film, Super Mario Bros. video oyunu serisinin uyarlaması.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa, 6 Ocak 2023 tarihinde vizyona giren ve animasyon türünde bir film. Film, Rafadan Tayfa'nın maceralarını konu alıyor.

Avatar: Suyun Yolu, 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona giren ve bilim kurgu türünde bir film. Film, Avatar filminin devamı.

Oppenheimer, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona giren ve biyografik türünde bir film. Film, atom bombasının geliştirilmesine öncülük eden J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alıyor.

Hızlı ve Öfkeli 10, 19 Mayıs 2023 tarihinde vizyona giren ve aksiyon türünde bir film. Film, Hızlı ve Öfkeli serisinin onuncu filmi.

Bu listede, komedi, aksiyon, animasyon, dram ve bilim kurgu türlerinde filmler yer alıyor. Listede, yerli ve uluslararası yapımlar eşit oranda yer alıyor.

2023 yılında Türkiye'de en çok izlenen filmlerin özellikleri

2023 yılında Türkiye'de en çok izlenen filmlerin genel olarak şu özellikleri bulunuyor:

  • Yerli filmler de uluslararası yapımlar da listelerde yer alıyor.
  • En çok izlenen filmler, komedi, aksiyon, animasyon, dram ve bilim kurgu türlerinde.
  • Listede yer alan filmlerin çoğu, seri filmlerin devamı.

Bu özellikler, 2023 yılında Türkiye'de sinema izleyicilerinin ilgi alanlarını ve tercihlerini yansıtıyor.

Clint Eastwood öldü mü? Clint Eastwood Kaç Yaşında Filmleri ve Hayatı Clint Eastwood öldü mü? Clint Eastwood Kaç Yaşında Filmleri ve Hayatı

Editör: Zeynep Telci