IMEI kayıt ücreti, kaçak telefon kullanımının önüne geçilmesi ve şebeke güvenliğinin sağlanması açısından önemli bir uygulama olarak kabul ediliyor. Bu ücret, cep telefonunun IMEI numarasının, Türkiye'deki ilgili kurumlara kayıt edilmesi için ödeniyor.

Yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına ilişkin harç 20 bin liradan 31 bin 692 liraya çıktı. Bu artış, yurt dışından cep telefonu getiren vatandaşları olumsuz etkileyecek. Ancak bu ücretin, kaçak telefon kullanımının önüne geçilmesi ve şebeke güvenliğinin sağlanması açısından önemli olduğu belirtiliyor.

IMEI kayıt ücretleri nasıl ödenir?

IMEI kayıt ücretinin nasıl yatırılacağı ve kayıt işleminin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgiler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alıyor. Buna göre, IMEI kayıt ücreti, e-Devlet üzerinden ödenebiliyor. Kayıt işlemi ise yine e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

IMEI kayıt ücreti, yurt dışından getirilen cep telefonlarının Türkiye'deki şebekelerde kullanılabilmesi için zorunlu bir işlem. Bu ücreti ödemeyen cep telefonları, Türkiye'deki şebekelerde kullanılamıyor.

Samsung Galaxy A14 Cep Telefonu İçin A101'de 1.400 TL'lik İndirim Samsung Galaxy A14 Cep Telefonu İçin A101'de 1.400 TL'lik İndirim

Editör: Zeynep Telci