Ordu'nun ferdi sporcular kategorisinde en başarılı sporcularından birisi olan ve üst üste şampiyonluklar yaşayarak madalyalar kazanmaya devam eden Gamze Soğuksu, Türkiye Şampiyonluğu sayısını sekize çıkardı. Trabzon TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) bünyesinde antrenmanlara devam eden ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Boks branşı sporcusu olan Gamze Soğuksu, Bursa’da düzenlenen U22 Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’ndan altın madalya ile döndü.

Yaklaşık sekiz yıldır boks yapan ve 6 yıldır Trabzon TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) bünyesinde antrenmanlara devam eden Gamze Soğuksu, şu ana kadar 8 kez Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye 2'nciliği, 2 Avrupa ikinciliği ve bir Avrupa şampiyonluğu elde etti. Kariyerine her sene şampiyonluklar ekleyen Gamze Soğuksu, son olarak 15-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bursa Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde gerçekleştirilen şampiyonada kürsüye çıktı ve altın madalya aldı.

Gamze Soğuksu daha önce verdiği demeçlerde 2028 Olimpiyatlarına katılmayı hedeflediğini ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söylemişti.

Editör: Samet Karadağ