Ordu’da derici denilince akla gelen ilk isim olan Mustafa Genceloğlu, 37 yıldır vatandaşlara hakiki deri ürünler sunmaya devam ediyor.
“Mesleği babamdan öğrendim”
Babasından kalan mesleği devam ettiren Genceloğlu; “37 seneden beri deri işini yapmaktayım. Babamdan kalmış bir sanat. Askerden geldikten sonra babamın mesleğini devam ettirdim. Babam daha önceden boya üzerine inşaat malzemeleri satıyordu. Babamın arkadaşları silah kılıfı üzerine ısrar ettiler. Babam o ara işleri bırakmıştı. Bende dericiliği seviyordum. Babam bana öğretti. O arada inşaat malzemeleri işini bıraktık. Dericilik işi daha cazip geldi. Sanatı da seviyorum zaten. Silah, telefon, şapka, şarjör kılıfları ile deri işine başladım. Şimdi de kemer, cüzdan alım satımını yapıyorum. Kılıf yapılabilen teknolojik ürünlere kılıf yapıyorum. Flash bellek kılıfı istiyorlar müşteriler. Onu da müşterilere hazırlıyorum. Çoğu teknolojik alet kılıfını yapıyorum. Silah, telefon kılıfında işlemeli, sade olarak çeşitlerimiz var.” dedi.
“İlgi gayet güzel”
‘Hakiki deri kullanıyoruz, imitasyon asla dükkana sokmam’ diyen Genceloğlu, şunları kaydetti; “Fiyatlarımız genel olarak müşterilerimize fazla gelse de ürünlerimiz uzun ömürlü. Ucuz etin yahnisi yenmez denilir. Bizim fiyatlarımız yine de uyguna denk geliyor. İnternet üzerinden de satış yapıyorum. Türkiye genelinde satış grupları var. Oralara resim atıyorum. İhtiyacı olan insanlar orada görüp sipariş veriyorlar. Şu anda muhtarlara mühür kılıfı yapıyorum. Geçen sezon yetiştirmekte zaman olarak büyük sıkıntı çektik. Bu sene erken başladım. 81 ilde kılıf göndermediğim yer kalmadı. Manisa’nın Spil dağına kadar kılıf gönderdim. Yurt dışından görüp Türkiye’deki akrabalarına sipariş verdiriyorlar. İlgi gayet güzel. Ordu’da benim yaptığım işi yapan yok. Deri işleriyle uğraşanlar var ama kılıf denilince herkes bana yönlendiriyor.”
Ordu’da dericilik mesleğinin ölmesini istemediğini aktaran Genceloğlu, bu mesleği sağlığı el verdikçe yapmak istediğini dile getirdi.
Özel Haber/Tevfik Kul