Her yıl büyüyerek devam eden Festival kapsamında ; bu yıl ulusal yarışmalı bölümün yanı sıra film gösterimleri, sinema sektöründeki deneyimli isimlerin birikimlerini aktardığı çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler, konser ve masterclasslar sinemasever izleyicilerle buluşacak.
2023 yılının teması ‘’empati’’
Güzel Ordu Kısa Film yarışması ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirildi. İlk yılında ‘’Karadeniz’’, İkinci yılında ‘’Çocuk Hakları’’, üçüncü yılında ‘’Kadın Hakları’’, dördüncü yılında ‘’Adalet’’, beşinci yılında ‘’Dalga’’, altıncı yılında ‘’Kıyısında’’ temalarıyla düzenlenen Festivalin yarışma bölümü her yıl bir önceki yıldan daha fazla ilgi gördü. Yarışmanın 2023 yılı teması ‘’Empati olarak belirlendi.
Hepimizin hayatta bazen zorlandığı bazen es geçtiği bir kavram empati. "O benim ne hissettiğimi düşündü mü ki ben onu düşüneyim." Peki ya o da böyle düşünüyorsa? Bazen karşıdan adım bekleriz, beklerken de olduğumuz yerde sayarız. Diğer bir yolu olduğunun ne kadar farkındayız?
Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf edildi
Vakfımız her yıl sana’a üreterek katkı sağlayan bir sanatçıya adanıyor. Bu yılı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ettik. Festival açılışımız bu yıl 17 Kasım’da Ordu Üniversitesi Morfoloji salonunda yapılacak. Atamıza ithaf ettiğimiz festivalin açılışında Ülkü Gürsoy Atatürk’ün sanat hakkındaki düşüncelerini anlatacağı bir konuşma yapacak. Daha Sonra Piyanist Burçe Karaca’nın konserini davetlilerle izleyeceğiz.
Finalistler
7. Güzel Ordu Kısa Film yarışmasına başvuran 395 film arasından 41 film seçkiye kaldı. 41 filmin içinden de 12 Film finalist olarak festivalde yarışmaya hak kazandı.
Kuruvasan / Aziz Alaca
Psikolojik Enkaz / Cem Güzel
İkilem / Ebubekir Sefa Akbulut
Benim de / Ece Akalın Alagöz
Babamın Öldüğü Gün / Emre Sefer
Soğuk, Uzak Ve Kirli / Halime Usta
Güneş, Ay ve Kadın / Murat Arda Gürsoy
Leyla / Nursen Çetin Köreken
Herkesin Yapabileceği Bir Şey / Selen Örcan
Ben Sen O, Biz Siz Onlar / Sevin Yaman
Rutubet / Turan Haste
Umut / Volkan Girgin
Festival Yönetim Ekibinde; Tevfik Serdar Köksal-Vakıf Başkanı, Gültekin Bayır-Festival Direktörü, Ülkü Gürsoy- Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz-Ordu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı, Doç. Ufuk Uğur-Ordu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi
Festival Ana Jürisi; Biket İlhan, Serdar Yalçın, Suna Yıldızoğlu, Rıza Sönmez ve Görkem Yeltan
Festival Genç Jürisi; Fulin Ceren Işık, Nur Kazancı, Selin Gebeş, Berkcan Kaşıkcı Ve Kifayet Kara’dan oluştu.
Festival programı hakkında bilgi veren Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı Başkanı Tevfik Serdar Köksal ‘’Vakfımız tarafından her yıl Festival ve Festival kapsamında düzenlenen Kısa film yarışması, yeni yetenekler için önemli bir fırsat. Sanat iyileştirir, birleştirir, düşündürür, güçlendirir. Sinema sektörünün tüm paydaşları açısından , anlatmak istediklerinin seyirciye ulaşmasını teşvik etmek, ve buna aracı olmak hepimizin heyecanı’’açıklamasında bulundu. Başkan Tevfik Serdar Köksal’’Dünyadaki film festivallerine baktığımızda da yerelde yapılan etkinliklerin endüstrideki yeri çok büyük. Anadolu bizim tarihimizin kalbi. Binlerce yıllık yaşanmışlıklarla dolu kadim topraklarımızın o gün olduğu gibi bugün de sanatla iç içe olmasını çok önemsiyoruz. Yarışmamıza bu yıl 395 filmin başvurmuş olması Türkiyede’ki yerel organizasyonların önemsendiğinin önemli bir göstergesidir’’ dedi. Kerim Gültaş