Prof. Brent Kennedy'nin Amerikan Türk Dernekleri Asamblesi'nin 25. Yıl toplantısında yaptığı bu konuşma oldukça ilginç bir teori öne sürdü. Kullanıcılar arama motorlarında Abraham Lincoln Türk mü? Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Cumhurbaşkanı Abraham Lincoln Kimdir?  sorusunu merak ediyor. İşte merak edilen Abraham Lincoln Türk mü? Abraham Lincoln Nerelidir? sorusunun yanıtı...

Abraham Lincoln Türk mü?

Prof. Brent Kennedy, Amerikan Türk Dernekleri Asamblesi'nin 25. Yıl toplantısında yaptığı konuşmada oldukça ilginç bir teori öne sürdü. Kennedy, ABD'deki 75 bin Meluncan ailesinin 450 yıl önce bu kıtaya getirilen Osmanlı leventlerinin soyundan geldiğini iddia etti. Kendisi Wise Üniversitesi'nde görevli olan ve Meluncanların kökenini araştıran Kennedy, atalarının çoğunun Osmanlı neslinden geldiğine dair tıbbi, genetik, kültürel ve tarihi birçok delile rastladıklarını belirtti.

Kennedy, "Araştırmalarımıza göre, iç savaş sonrası Kuzey ve Güney'i birleştiren ve köleliği kaldıran ABD Başkanı Abraham Lincoln da bir Meluncan. Ayrıca Elvis Presley ve Ava Gardner'ın soyunun da yine Meluncanlara dayandığını bulduk" dedi. Kendisinin ve ailesinin Akdeniz Anemisi hastalığına yakalandığını ve bu teşhis sonrasında atalarını araştırma ihtiyacı duyduğunu anlattı.

Kennedy, "Ailemde Avrupalı olmadığımızı gösteren birçok fiziksel özellik olduğunu belirtti. Örneğin, kafatasındaki arka kısmındaki küçük tümsek, Orta Asya kökenli olduğunu gösteren etnik bir işaret olarak kabul ediliyor. Ayrıca, Orta Asya insanına özgü olan kürek dişi özelliğine sahibim. Bu, atalarımın Orta ve Kuzey Asya kökenli olduklarına işaret eden kesin fizyolojik ve antropolojik bulgular" şeklinde konuştu.

Ancak bu iddiaların bilimsel olarak doğrulanması için daha fazla araştırma ve somut kanıtlar gerekmektedir, çünkü tarih ve genetik araştırmalarla desteklenmeyen spekülatif bir teoridir.

Abraham Lincoln Kimdir?

Abraham Lincoln, Amerika Birleşik Devletleri'nin tarihi figürlerinden biridir ve 16. Amerika Birleşik Devletleri Başkanıdır. İşte bazı önemli bilgiler:

  • Doğum ve Ölüm: Abraham Lincoln, 12 Şubat 1809'da Kentucky eyaletinde doğmuş ve 15 Nisan 1865'te suikaste uğrayarak öldürülmüştür.

  • Başkanlık Dönemi: Abraham Lincoln, 1861 ile 1865 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu dönemde Amerikan İç Savaşı (1861-1865) gerçekleşmiştir ve Lincoln, bu zorlu dönemin liderliğini yapmıştır.

  • Köleliğin Kaldırılması: Abraham Lincoln, köleliğe karşıydı ve Başkan olarak görev yaptığı dönemde köleliğin kaldırılması için önemli adımlar atmıştır. Kölelik karşıtı Emancipation Proclamation adlı kararnameyi imzalayarak, köleliği kaldırmıştır.

  • Gettysburg Konuşması: Lincoln'ün ünlü Gettysburg Konuşması, Amerikan İç Savaşı sırasında büyük öneme sahip bir konuşmadır. Bu konuşma, 1863 yılında Gettysburg Muharebesi'nin ardından yapılmış ve ulusal birliği vurgulamıştır.

  • Suikast: Abraham Lincoln, 14 Nisan 1865'te Ford Tiyatrosu'nda John Wilkes Booth adlı bir suikastçı tarafından vurulmuş ve ertesi gün, 15 Nisan 1865'te hayatını kaybetmiştir.

Abraham Lincoln Tarihi Konuşması

19 Kasım 1863'te Gettysburg'da yaptığı kısa fakat etkileyici konuşma ile Abraham Lincoln, Amerikan tarihinde unutulmaz bir an yaratmıştır. İşte o tarihi konuşmanın özeti:

'87 yıl önce, bu kıtada özgürlük ve eşitlik ilkesine inanarak yeni bir ulus kuran atalarımızı anıyoruz. Şu anda büyük bir iç savaşın ortasındayız, bu ulusun ayakta kalıp kalamayacağını test ediyoruz. Burada, cesaretleriyle bu toprağı kutsayanların mezarları üzerindeyiz. Onların bu alana kattığı değeri artırmak ya da eksiltmek mümkün değil. Ancak yaşayanlar olarak, bu ulusun kutsal mirasını ileri taşımak görevimizdir. Biz hayatta kalanlar, bu büyük fedakarlığın mirasını devralarak daha ileri gitmeliyiz. Bu ülkenin yeni bir özgürlük dönemi yaşaması için çalışmalı ve insanların kendi kendini yönettiği bir hükümetin yeryüzünden silinmemesi için çaba göstermeliyiz.'

Amerikan İç Savaşı, Kuzey'in zaferiyle sona erdiğinde, Lincoln ülkenin iyileşmesi, barışı yeniden inşa etmesi ve insanların birbirlerini affetmesi gerektiğini vurgulamıştır."

Editör: Kerim Gültaş