Adıgüzel, “Kokarcanın verdiği zarar nedeniyle fındıkta ciddi çürüme ve rekolte kaybı oluştu. Özellikle Fatsa, Çamaş ve Perşembe ilçelerimizde yoğun etkilenme var. Üreticinin fındığı elinde kaldı. Ne TMO alıyor, ne Fiskobirlik ne de tüccar. Tüccar da bu işi fırsata çevirip alırsa da ucuza alıyor. 130 TL taban fiyat verildi fakat 130'a değil ama 30'a satanı gördük.” Dedi.

 Üretici ne yapacağını bilmiyor

Diyoruz ki; bölgeyi afet kapsamına alın, nasıl olursa olsun üreticinin elindeki fındığı satın alın diyen Adıgüzel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüccar gelip yağlığa diyerek çürüğünü bile alıyor, siz devlet olarak neden almıyorsunuz? Gerekirse çürük olanı yağlık olarak, rekoltesi düşük olanı aradan iyisini seçip alın ama bir şekil alın üreticinin elinde fındık bırakmayın. Bütün üreticiler şu anda başını ellerinin arasına almış “Ne yapacağız?” diye düşünüyor.”

 Topyekûn mücadele şart

Kokarcayı aldım bakana götürdüm anlatamadım. 100 kilometre yol yürüdüm dinletemedim. Gelinen noktada üretici tüccara gittiğinde bir baktı ki Mustafa Adıgüzel haklıymış. Meğer büyük bir afet varmış. Gelecek sene için şimdiden uyarıyorum. Topyekûn mücadele gerekir. Feromen tuzakları çok iyi çalışıyor. Bu tuzaklardan ücretsiz bir biçimde bütün bölgeye dağıtın. Aynı zamanda kışlaklara gelen kokarcayı imha etmek için kimyasal ilaçları ücretsiz dağıtın. Vatandaşın cebinde bir şey kalmadı o nedenle bu bölgeye kokarca ile mücadele için kaynak ayırın.

   Sıra sana da gelecek

Ferrero seni de unutmadım. Mart ayında devlete taahhütte bulundun. Devletin fiyatının altından fındık almayacağım diye. Şimdi devletle aynı fiyatı yani ₺130'yi açıklıyorsun ama bu sefer de elek oyunu yapıyorsun. 9 olan eleği 11'e çıkarıyorsun. Başka oyunlar peşindesin. Seni unuttuğumu sanma sana da sıra gelecek.” Haber merkezi

TEMA Başkanı Ordu’dan Konuştu: Maden Tehdidi Altındayız TEMA Başkanı Ordu’dan Konuştu: Maden Tehdidi Altındayız

Editör: Soner Özdemir