Altınordu Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasını korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda İBB Miras Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi arasında 'Miras İş Birliği' protokolü için imza töreni düzenlendi. Mesleki Gelişim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, belediye meclis üyeleri, İBB personelleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı. 

Ulaş Tepe: Altınordu'nun Muhafızıyız   

İmza töreninde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Altınordu’nun zengin tarihi ve kültürel mirasının korunmasının, kentin kimliğini ve turizm potansiyelini güçlendireceğini belirterek, “Şehirleri şehir yapan, hiç şüphesiz, ondan önceki yaşantılarının eserlerinin geleceğe aktarımıdır. Şehirleri bir miras olarak görürüz. Bu mirası geleceğe aktarmak hepimizin asli görevlerinden biridir. Altınordu’nun kültürel ve sanatsal değerlerini korumak ve bu zenginlikleri geleceğe aktarmak noktasında kendimizi Altınordu’nun muhafızı olarak görüyoruz. Bu muhafızlık görevimiz her zaman devam edecek. Çünkü bu kentte yaşamaktan ve bu kentte bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Bugünkü iş birliğimizle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal hafızasını ve birikimini Altınordu olarak kullanacağız. Bu vesileyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, Mahir Polat Başkanımıza ve kıymetli daire başkanlarımıza sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahir Polat: Anlamlı Bir Süreci Başlattık 

Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise Altınordu’nun tarih ve kültür açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “İstanbul’un zengin deneyimlerini Anadolu’daki yerel yönetimlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ordu’da, Ulaş Başkanımızın ortaya koyduğu emekle ve onun vizyonuyla çok anlamlı bir sürecin başladığını görüyoruz. Ordu’nun bir tarihi kent olduğunu bilerek, buradaki SİT alanları ve tarihi bölgelerde yeni bir belediyecilik anlayışını hakim kılmak hedefleniyor. Kentlerin kaldırımlarından tabelalarına kadar her detayının özenle tasarlanması gerektiğine inanıyoruz. Aceleyle yapılan işler, tarihi kentlere değer kazandırmaz. Bu süreç, Ulaş başkanımız gibi vizyoner belediye başkanlarının inşa edeceği bir süreçtir” diye konuştu.

İki cami onarıldı

Konuşmaların ardından Başkan Tepe ve Mahir Polat tarafından 'Miras İş Birliği' protokolünün imzalandı. Protokol kapsamında ilk etapta tarihi Oluksuyu Çeşmesi ile Kirazlimanı Çeşmesi’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların kentte belirlenen diğer tarihi çeşmelerde de devam edeceği bildirildi. Haber merkezi

Editör: Soner Özdemir