Yoğun ilginin olduğu tiyatro oyununda hem Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişi hem de dünya denizcilik tarihine giren Rüsumat No: 4 Gemisi’nin destanı anlatıldı.

Araştırmacı-Yazar İbrahim Dizman’ın yazdığı, Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Mucizenin Adı: Rüsumat’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM) sahnelenen oyuna Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Altınordu Tiyatro 1

Yaklaşık 1 saat süren tiyatro oyunu öncesinde tiyatroseverlere ‘Ordu’dan Haberler’ başlıklı nostaljik gazete sayfası dağıtıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerin arasında ‘Yazıyor Yazıyor’ diye bağıran küçük yaştaki çocuk tarafından dağıtılan gazete sayfasında Atatürk’ün Ordu’ya gelişiyle ilgili haberlere yer verildi.

Duygu dolu anlar yaşandı

Nostaljik bir ortamın oluşturulduğu salonda tüyleri diken diken yapan tiyatro oyunu hem duygulandırdı hem coşturdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin sahnede belirmesiyle başlayan tiyatro oyununda iki gurur bir arada yaşatıldı. Hem Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin hem de Rüsumat No: 4 Gemisi’nin destanının konu alındığı tiyatro oyununun sonunda seyircilerin arasından ayağa kalkan çocuklar, ellerindeki Türk bayraklarıyla ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ şarkısıyla sahneye çıktı. Temsili olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılayan oyuncular, salonda duygu dolu anların yaşattı. Oyun, tiyatroseverler tarafından uzun bir süre ayakta alkışlandı.

Altınordu Tiyatro 2

“İyi ki Ordu’ya gelmişsin Atam”

Salonda vatandaşlarla aynı heyecan ve duyguyu paylaşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe,  eylül ayının Ordu için çok özel ve güzel bir ay olduğunu söyledi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente ayak basışının 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Ulaş Tepe, “19 Eylül hepimiz için çok özel bir tarih. Ulu Önderimizin Ordu’ya teşrif ettiği gün. Bu yıl bu coşkuyu kutlamak bize nasip oldu. Bu benim en büyük hayallerimden bir tanesiydi. Öğretmenimiz bize bir kağıt dağıtmıştı ve ‘Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kendinizi nerede görmek istiyorsunuz’ diye sormuştu. Orada yazmıştım ki; Atatürk’ün Ordu’ya geldiği gün olur, muhtemelen onun hazırlıkları içerisinde olurum diye kendimi belediye başkanı olarak görmüştüm. Bu nedenle benim için de çok heyecanlı ve güzel bir an. O yüzden bu kentin belediye başkanı olarak iyi ki Ordu’ya gelmişsin Atam, iyi ki Ordu’da böyle güzel anılar bıraktın Atam diyoruz.” dedi.

En büyük alkış Ordululara

Başkan Tepe, “Çok değerli ve kıymetli kahramanlık destanımız var. Dünya denizcilik tarihinde battıktan sonra yüzdürülen tek savaş gemisi Rüsumat destanı bu şehrin sularında yaşandı. Batıran da Ordulu, yakan da Ordulu, onu tekrardan ayağa kaldırıp canlandıran Ordulular. En büyük alkış bize bu onuru ve gururu bırakan Ordululara olsun.” dedi.

Altınordu Tiyatro 3

Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan ise, bu yıl Altınordu Belediyesi’nin Atatürk’ün Ordu’ya gelişiyle ilgili düzenlenen etkinliklere farklı perspektiften bakarak katkıda bulunduklarını kaydederek, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Erhan Karahan ile Başkan Ulaş Tepe, tiyatro oyununu yazan İbrahim Dizman ile tiyatro oyuncularına çiçek takdim etti.

Ulaş Tepe: Adımlarımızı yüzüncü yıl için atacağız Ulaş Tepe: Adımlarımızı yüzüncü yıl için atacağız

Editör: Merve Tepecik