Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kurulması ile alanında uzman ziraat mühendisleri ve teknik personellerle birlikte hedefler belirlenerek birçok proje gerçekleştirildi. Ordu genelinde 52 bin 359 üreticinin yararlandığı projeyle vatandaşlar için yeni gelir kaynakları oluştu.
Ordu genelinde başlatılan tarım ve hayvancılık projeleriyle birlikte kırsal kesimde yaşayan vatandaşların gelirleri artırılırken, insan emeği üreten bir güce dönüştü. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden yararlanan yüzlerce çiftçiyle kent genelinde topyekûn bir kalkınma hamlesi başlatıldı. İlçelerde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, meyvecilik, fidancılık, tavukçuluk gibi tarım ve hayvancılık faaliyetleri hız kazandı. Üreticilerin fındığa ek gelir kaynağı oluşturmak için yöneldiği projeler, kısa zamanda ana gelir kaynağı haline dönüştü.
Tarım ve Hayvancılıkta Çeşitlilik Arttı
Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde koyundan kaza, mandadan keçiye, süt evlerinden ev tipi süt soğutma tanklarına, sebze üretiminden siyez buğdayına, mavi yemişten salebe kadar birçok proje hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda yenilikçi çalışmaları ile fındık altları yem üretimine açıldı, ipek böceği yetiştiriciliği gibi yeni alanlarda çalışmalar yapıldı. Tıbbi aromatik bitki denemeleri, yumurta üretiminin arttırılması gibi ekonomik olarak Ordu’ya katma değer katan çalışmalara da imza atıldı.
Haber merkezi