Bazen bazı çevre sorunları olduğu mıntıkada gelişir; sonra büyür, ve düşünmediğimiz bir anda tehlike yaratıp; hiç istemediğim kazalara sebeb olabilir.
Geçenlerde yaya olarak ana karayolu kenarında yürüdüğüm bir anda; yol kenarında bir çınar ağacının en kalınlığının 45 cm ye çıktığını ve ağaç olarak; kalın dal yapılarının; karayolu üzerine geldiğini; eğer bir yük aracı (kamyon) kasası biraz şişkin olup; çok kenardan gittiğini düşünürsek; kamyonun şişkin kasası ağaca vurup; kaza yaratabilir. Bir başka şekilde; aşırı kar yaydığı bir anda; büyük dallar; ana gövdeden yarılarak; yoldan geçen araçların üzerine düşebilir. Belki Allah göstermesin çok kötü sonuçlara yol açabilir. Yine parklarda yaşı dolmuş; gövde çürükleri oluşmuş ağaçlar; parkta oturmakta olan veya dolaşan insanların üzerine düşebilir. Bu gibi benzer oluşumların, televizyonda zaman zaman görüyoruz. Yollara çok yakın ve heyelan mıntıkalarında bulunan ağaçlarında; mümkünse daha müsait arka planlara alınması; mümkün değil ise sökülüp; parklara veya bahçelere ilgili kurumca dikim planına uygun yerleştirilirse; son derece faydalı ve güzel işler yapılmış olur.
Ana yol kenarında gövdesi çok kalınlaşmış ağaçları; ilgili kurumun izninden sonra kesilip faydalı alanlarda değerlendirilebilir; sökülen yere yeni fidan veya beş yaşına kadar olan; o çevre yapısına uygun ağaç dikilip; yeniden yeşil oluşuma yön verebiliriz. Yine yol kenarlarında; parklarda bahçelerde yaşlanmış; bu nedenle gövdesi çürümüş ve buna benzer olumsuzlukları bulunan ağaçlar sökülerek; alan ağaçlandırma cinslerine uygun yeni fidan dikimi yaparak; çok daha iyi bir şekilde sorunu çözmüş olabiliriz.