Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında 12 adet Mobil Atık Getirme Merkezi, 100 adet karışık ambalaj kumbarası yerleştirilmek üzere kademe birimine getirildi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bugüne kadar Fatsa’da Sıfır Atık uygulamasıyla kâğıt, plastik, cam atıkların da içinde bulunduğu ortalama 3 bin 600 ton değerlendirilebilir atığı kaynağından ayrı toplanarak ekonomiye kazandırıldığını belirtti. Kibar, “Sıfır Atık Projesi sadece bir atık, çöp ve geri dönüşüm projesi olarak görülmemeli. Sıfır Atık Projemiz, çevre kirliliğinin ve küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için bakanlığımızın başlattığı, sınırları aşan uluslar üstü bir projedir. Bu nedenle yapacağımız her proje çevre dostu ve sıfır atığa uyumlu olmak zorundadır.” dedi.
Doğal kaynaklar korunuyor
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, Sıfır Atık Projesi kapsamında 12 adet Mobil Atık Getirme Merkezi, 100 adet karışık ambalaj kumbaralarını halkın hizmetine sunmak için kademe birimine getirdiklerini söyledi. Derya Özcan Ateşli, “İlçemiz Sıfır Atık Yönetim Sistemi Projesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 milyon TL hibe edildi. Böylelikle ilçe merkezimizde 375 noktada sıfır atık biriktirme ekipmanları oluşturduk.” dedi.
Ateşli, “Atıkların kaynağında ayrı toplanmasıyla, iklim değişikliğiyle daha etkin şekilde mücadele edebilecek, iklim krizinin yıkıcı etkilerinden çevre ve insanlar korunacak, ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak, doğal kaynaklarımızı korumuş olacağız. Gerek kamu ve özel sektörde gerekse evlerde, sitelerde, mahallelerimizde ve ilçemizde Sıfır Atık Gönüllüsü milyonlarca vatandaşımızın desteğini bu büyük tasarruf hareketiyle inşallah çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.