Belediye, geri dönüştürülebilir atıkların toplanıp yeniden üretime kazandırılması amacıyla Fatsa’nın her bir köşesine yerleştirdiği geri dönüşüm kutularıyla atıkların düzenli toplanmasını ve geri kazanımını sağlıyor.

Yaklaşık olarak 4 yıldır Hazırcı Grup’la birlikte geri dönüşüm sektöründe koordineli çalışan Fatsa Belediyesi, ayda 200 ton atık geri dönüşüme kazandırılıyor.

Fatsa Geri Dönüşüm 1

Daha sürdürülebilir bir gelecek

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak ilçe genelinde 431 noktada mobil atık getirme merkezi yerleştirdik diyen Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, “4 yıl önce aylık 3.5 ton ambalaj atığı toplarken bugünkü rakamı 200 tonlara çıkardık. Aylık 3.5 Milyon TL tasarruf sağlayarak yeşil ekonomiye katkı sağlıyoruz. Fatsa Belediyesi olarak buradan bütün halkımıza bütün ilçeye bütün Türkiye’ye bir mesaj vermek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı daha yaşanılabilir daha sürdürülebilir bir gelecek sağlayabilmek için şimdiden sıfır atık hareketine katılıp evde, iş yerinde, okullarda ve her yerde kaynakta ayrıştırma yapalım. Çocuklarımıza sağlıklı ve yaşanılabilir bir gelecek bırakalım.” dedi.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

Fatsa Geri Dönüşüm 2

Fatsa Belediyesi ile birlikte Geri Dönüşüm sektöründe çok büyük katkı sağlıyoruz diyen Hazırcı Grup sorumlusu Sezer Hazırcı ise, “Aylık 200 ton atığı geri dönüşüme kazandırıyoruz. Bu durum sezon sezon değişmekte. Gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir, doğal ve kültürel değerleri korunmuş bir Fatsa bırakmak için biz de var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yemekhaneden Toplanan Atıklar Gübre Olacak Yemekhaneden Toplanan Atıklar Gübre Olacak

Editör: Merve Tepecik