Fatsa Belediyesi’nin serasında, yerel iklim ve toprak yapısına uygun birçok çiçek ve bitki türü yetiştiriliyor. Bunlar arasında tüplenen Ortanca, Kartopu, Gül, Keçi Sakalı, Manolya, Zakkum ve Papatya gibi bitkiler öne çıkıyor. Bunun yanı sıra dışarıdan temin edilen süs bitkileri de büyük bir özenle hazırlanıyor. Gelin Tacı, Fırça Çalısı, Kaya Sarmaşığı, Mor Salkım, Alev Çalısı, Süs Nar, Karaağaç, Süs Kirazı, Dişbudak, Tesbih, Pavlunya, Leylandi, Huş Ağacı, Limon Selvi, Kalem Selvi ve Ihlamur gibi bitkiler serada özenle muhafaza ediliyor.

Yeşil alanlar için destek

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hüsne Şerbetci, seranın kentin yeşil dokusunun korunması ve geliştirilmesi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Şerbetci, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Fatsa’mızın doğasına yakışır bir çevre düzenlemesi yapmak için seramızda yetiştirdiğimiz çiçek ve bitkilerimizi, kentin dört bir yanındaki park ve yeşil alanlarda kullanıyoruz. Bunun yanı sıra dışarıdan temin ettiğimiz bazı özel bitkilerle çeşitliliği artırıyoruz. Amacımız, daha yaşanabilir, daha yeşil ve estetik bir şehir oluşturmak." dedi.

Şerbetci, Fatsa Belediyesi’nin çevreye duyarlı projelerinin devam edeceğini belirterek, “Kentimizdeki yeşil alanların korunması ve artırılması için aralıksız çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı doğayı koruma konusunda daha bilinçli olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi’nin bu çalışmaları, yalnızca çevre düzenlemesiyle sınırlı kalmıyor. Estetik açıdan göze hitap eden çiçek ve ağaç türleriyle kentte görsel bir şölen oluşturuluyor. Bahar aylarında rengârenk çiçekler açan bitkiler, yazın serin gölgelikler sağlayan ağaçlarla buluşarak kentin her köşesinde doğal bir güzellik sunuyor. Bu örnek çalışmaları yeşil bir gelecek için umut veriyor.

Haber merkezi

Editör: Tevfik Kul