Hakkari’nin Biçer Mahallesi Bajer semtinde sakinleri 80 yıl sonra yola kavuşmanın sevincini yaşadılar.
Yol çalışmalarına Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri de, yolda bulunan elektrik direklerindeki enerjiyi kesip, belediye çalışmalarına destek sunarken, İl Özel İdaresine bağlı bir iş makinesi de belediyenin yol çalışmalarına destek verdi. Belediye meclis üyeleriyle birlikte yol çalışmalarını denetleyen Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, yıllar sonra ilk kez yola kavuşan mahalledeki yol güzergahında bulunan toprak evlerini ve arsalarını hibe eden duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Hakkari'nin Biçer Mahallesi sınırlarındaki 40 hanenin bulunduğu Bajer mevkiindeki yol sorunu Hakkari Belediyesi tarafından çözüldüğünü ifade eden Çiftçi, bugüne kadar yolsuz olan mahalle sakinleri, çetin kış şartlarında ev ihtiyaçlarını ve hastalarını taşımakta büyük zorluklar yaşıyorlardı dedi. Çiftçi, Yol güzergahına denk gelen toprak evlerin sahiplerinin izni alınarak yıkılıp yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biçer Mahallesine bağlı Bajer mevkisinin kurulduğundan bu yana ilk kez yola kavuşmuştur. Bir süre önce buradaki yol çalışmalarımıza başladık. Aynı mahallede iki bölgenin bağlantısını sağlayacak 1,5 kilometrelik ve genişliği de 10 metre olacak olan yol açma çalışmamız bütün hızıyla sürüyor. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Hakkari kent merkezinde orta refüj çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.
80 YILLIK YOL ÖZLEMİ SONA ERDİ
Mahalle sakinlerinden Metin Kaçmaz ise, çocukluğunun geçtiği Biçer Mahallesi'ndeki toprak evini ulaşımın rahat sağlanması için yola bağışladığını ifade etit. 80 yıl sonra yola kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kaçmaz, yeni göreve başlayan belediye eş başkanlarına bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: iha