İçerdikleri aktif maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen kahverengi kokarca üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösteren, Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin, Tetramethrin, Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin ) ve Deepest Maxi/18 (Cypermethrin, Tetramethrin) ticari isimli biyosidal ürünler ruhsatlandırıldı. Bu biyosidal ürünlerin kahverengi kokarcanın kışlaklarda olduğu dönemde kullanımı ile kahverengi kokarcanın popülasyon yoğunluğunu önemli ölçüde azaltması hedefleniyor.

Kokarca Mücadele 2

Ayrıca kahverengi kokarca ile mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Vit Halys (100 Mg Murgantiol+80 Mg Methyl-E,E,Z-2,4,6 -Decatrienoate) isimli feromon ruhsatlandırılmış olup, feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapılabileceği belirtildi.

Kimyasal mücadele zamanın ise İl/İlçe Müdürlükleri teknik personeli tarafından takip edilmekte olup üreticilere mücadele zamanın ilan edileceği, kullanılabilecek bitki koruma ürünlerinin bakanlığa bağlı Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında (bku.tarimorman.gov.tr) yayınlandığı belirtildi.

Haber merkezi