31 Mart yerel seçimleriyle ikinci kez Altınordu Kirazlimanı Mahalle Muhtarı Seçilen Fikret Güneytepe, mahallenin çözülemeyen problemleri olduğunu ifade etti.
Muhtar Güneytepe, “Kirazlimanı Mahallesi tarihi bir belde, yeşille iç içe olan doğal bir belde, doğal bir mahalle. Turizm durağı burası. Bu mahallenin doğal yapısını koruyup burada vatandaşın denize girebilecek olduğu güzel bir ortam yaratılmalı. Ama bu nasıl olacak? Kanalizasyonlar tamamen denize akıyor, her yağmurda kanalizasyonlar denize akıyor. Bunu ben önceki dönem muhtarlığımda da bu dönemde de yazılı ve sözlü olarak, müteakip defalar iletmeme rağmen maalesef Ordu Büyükşehir Belediyesi ‘ekonomik durumumuz müsait değil’ diyerek denizin kirlenmesine seyirci kalıyor. Ben de seyrediyorum mecburen. Bu sıkıntı birçok mahallede aynı. Biz bunu söyledik ama herkesin kulağı tıkalı, gözleri kör. Kanalizasyonlar denize akıyor, doğanın kirlenmesini seyrediyoruz hep beraber. Bu beni bir insan olarak rahatsız ediyor. Her yağmurdan sonra denize giren çocuklar enfeksiyon şikayetiyle acile gidiyorlar. Ben kendimi vicdanen rahatsız hissediyorum. Büyükşehir Belediyesi halktan kopuk.” diye ifade etti.
“Büyükşehir bize ön yargılı!”
Diğer bir konu ise temizlik diyen Güneytepe, “Vermişler Büyükşehir Belediyesi görevlisinin eline bir tane cımbız; cımbızla temizlik olmaz, dostlar alışverişte görsün. Ellerinde bir cımbız, sadece bir sigara izmariti alıyorlar. Böyle bir temizlik olmaz, ben kabul etmiyorum. Büyükşehrin temizlikteki başarısını kabul etmiyorum. Deniz kenarlarında, vatandaşın denize gireceği yerlerde zaten temizlik yok. Halk çöplerle baş başa. Müteakip defalar ilettim; temizlik yapalım, güzelleştirelim, insanlar gelsinler ve denize girsinler. Ama maalesef Büyükşehir biraz da siyasi, ön yargılı bakıyorlar olaya. Zaten Hilmi Bey arkamda durmadınız diye söylüyor.
Bu benim ikinci dönemim. Birinci dönemde bir defa muhtarlarla toplantı yaptı, 92 mahalle muhtarını topladı, bize gelince mikrofon kapattı. Ünye, Fatsa muhtarlarıyla muhatap oluyor ama Altınordu muhtarlarıyla muhatap olmuyor, nedense biz muhtarlarla muhatap olmak istemiyor.” diyerek temizlik konusunu vurguladı.
Dilekçeler cevap bulmadı
Temizlik ve altyapı büyük sorun diyen Kirazlimanı Mahalle Muhtarı Fikret Güneytepe, “Dilekçelerim de var, belgelerim de var, dosyamda hepsinin de sayısı mevcut. Bırakın çözülmeyi, dilekçe veriyoruz, dilekçeye bu adam ne istiyor diye itibar bile etmiyorlar. Bakıyorlar Kirazlimanı, ileride görüşmek üzere kayıt altına alınmıştır deniyor, başka da bir şey yok. Hiç okumuyorlar bile. Dilekçe vermişim; vatandaşlık, muhtarlık hakkımı kullanmışım. Gidiyorum mesela; son zamanlarda özellikle daire başkanlarına gidiyorum. Diyorum ki; arkadaşlar bir mahallemize gelin, sorunları yerinde görün. Vatandaşın işine gelemiyorlar çünkü biliyorlar ki vatandaşa cevap veremeyecekler.” dedi.
Heyelan sorunu 2 yıldır çözülemiyor
Muhtar Güneytepe, “Sıtkı Can Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nın ortasında kalan kısım iki yıldır yağmurlarla beraber parça parça uçuyor. Diğer tarafı yağmurla beraber yavaş yavaş çöküyor ve daha büyük heyelana sebebiyet verecek. Ben Altınordu Kaymakamlığına, Ordu Büyükşehir Belediyesine ve Karayollarına dilekçe vermeme rağmen buranın bakımı için muhatap bulamıyorum. AFAD duvarla desteklenebilir dedi, rapor karayollarına ve Büyükşehire gitti. Karayolları, ‘uçacaksa Büyükşehirin yolu uçacak, Büyükşehir yapsın’ dedi. Büyükşehire gittim, ‘mıntıka karayollarının’ dedi. Bu iki yıldır böyle devam ediyor. Hala da çözüm bulunamadı. Dilekçeyi en son Büyükşehire yazdığımda muhatap Karayolları dedi. Karayolları yetkilileri ile görüştüğümde kendi mühendislerinin ‘yola direkt etken yok’ raporu sunulmasıyla beraber yapamayacaklarını belirttiler. Bir de tasarruf tedbirlerine takıldı. Burada bir uçurum, heyelan tehlikesi var. İnsanlar düşebilir, araçlar yuvarlanabilir. Daha büyük bir heyelan olduğunda belki de insanların, araçların üzerine gelebilir. Ama maalesef ben muhatap bulamıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Özel Haber