Akıcı, desteklerle kurduğu seralar ile artık 1100 rakımlı mahallesinde yaz-kış demeden yıllık 10 tonu aşkın çilek üretmeye başladı.
Kışa seralı çözüm
Kumru’nun Ayvalı mahallesinde açık arazide çilek üretimi yapan Hayati Akıcı, yüksek rakımda olması sebebiyle kış aylarında üretime ara vermek zorunda kaldı. Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesinin sera naylonu desteğini alan Akıcı, 1 dönümlük alana 2 adet sera kurdu. Alt yapısını da oluşturan Akıcı, 1100 rakımlı mahallesinde kış aylarında da çilek üretmeye başladı. Üretimini dört mevsime yayan Akıcı bu sayede ev ekonomisine katkı sağlamayı kış aylarında da sürdürdü.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteklerinin önemine vurgu yapan Hayati Akıcı, yaz-kış üretim yaptıklarını, 1100 rakımda üretimi yapılan çileklerin ise aromasının çok daha lezzetli olduğunu aktardı.
Kış aylarında da üretim yaparak kilosu 300-350 TL aralığında çilek sattıklarını ve kış aylarında da önemli bir gelir elde ettiklerini ifade eden Akıcı, şunları kaydetti:
“Geçmiş yıllar da 500 metrekarelik bir alanda çilek üretimine başladım. Sonrasında 3 dönüme ve şimdilerde ise 10 dönüme kadar üretim alanlarımızı genişlettik. Ama tüm üretimimiz yaz ayları boyunca yapılabiliyordu. Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile 1 dönümlük alanda sera naylonu alarak seramızı kurduk. Alt yapısını oluşturarak çileklerimizi de diktik. Artık hem yaz aylarında hem de kış aylarında çilek üretimimiz devam ediyor. Mahallemiz 1100 rakımda bulunuyor, burada ürettiğimiz çilek tüketicilerin çok beğenisini kazanıyor. Şu anda ilk hedefimiz 10 ton, gün geçtikçe bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Yaz aylarında 100 TL’den başladığımız kilogram fiyatı kış aylarını gelmesi ile 300-350 TL bandına ulaştı. Artık yaz kış hem üretim hem pazarlama yapıyoruz.” Haber merkezi