Adıgüzel, Mesudiye Kurultayı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mesudiye nüfusu 2000 yılında 28 bin 500 iken şu anda 13 bin 500. 2023 senesinde beklenen nüfus 40 bin olması gerekirken 13 bin 500'e düşmüş olması Mesudiye'den her 3 kişiden ikisinin göç ettiğini gösteriyor.
Kurultayın ana konularından biri de çevre sorunları. Siyasi fikrimiz, aidiyetimiz ne olursa olsun vatan ortak paydamız. Ancak vatan sadece sınırları çizilmiş bir toprak parçası değil. Ağaç da su da vatan. Melet Irmağı da vatan. Toprağın altı da üstü de vatan. Melet'in boynu HESler ile 14 yerden boğazlanmış. Kaç tane daha olacağı belirsiz buna hepimiz topyekün karşı durmalıyız.
Bazı HESlerin miadı doldu enkazı da ortada kaldı. Türkiye'den 3 kat fazla enerji tüketen ancak tek bir tane bile HES olmayan ülkeler var. Çevre ile barışık ve sürdürülebilir enerji modellerine dönmemiz lazım.
Siyanür ile işletilen altın madenleri, taş ocakları, atık su ve orman talanı gibi her alanda çevreyi savunmamız lazım. Müslüm Sarıca ve Çiftlik Sarıca'da hem mahallenin atık suyu hem engelli bakım merkezinin atık suyu doğrudan doğaya salınıyor.
Bölgede yol sorunu had safhada, insanlar yolda yol arıyorlar. Mesudiye-Çambaşı yolu için şuraya kadar karayolları şuradan sonrası Büyükşehir dediler, ancak 5 senedir bu yolun sahibinin kim olduğuna karar veremediler. Soruyoruz ama cevap yok. Yolun sahibini bir bulsak oradan başlayacağız.
Coğrafi olarak çanak şeklinde olan Mesudiye ilçe merkezinde kışın hava kirliliğinden göz gözü görmüyor. 35 km ötedeki doğalgaz buraya neden getirilmiyor.
Nüfusu tutmak için kırsal kalkınma programlarını devreye sokmamız lazım. Tarım, hayvancılık ve arıcılığa uygun geniş araziler var. Turizm için uygun destinasyonlar var. Ancak yolu olmayan, suyu olmayan, atık suyu kontrol edilmeyen, elektriği ve GSM hizmeti düzenli çalışmayan yerde turizmi nasıl geliştireceksiniz ?”