‘Yeni programla Türkçe-Edebiyat ve Yabancı Dil öğretmenlerinin iş yükü arttı’ diyen Tonyalı, “Yazılıların, dinleme, konuşma sınavlarının hazırlanması, uygulanması, sınavların değerlendirilmesi, e-okula ayrı ayrı kaydedilmesi diğer branşlara nazaran iş yükünü fazlaca arttırdı.” şeklinde konuştu.
“Ders işlemeye vakit kalmıyor”
Tonyalı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Diğer branş öğretmenleri tek sınav yapıp bu sınavı değerlendirip sisteme girerken Türkçe, Türk Dili Edebiyatı ve Yabancı Dil öğretmenleri 3 sınav yapmakta e-okula tek tek bu 3 notu girmek durumunda kalmaktadır. Bu öğretmenle
rimizin sınav yapmaktan ders işlemeye de vakitleri kalmamaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler, birine girip ikisine girmeyenler ya da ikisine girip birine girmeyenlerin takibi de ayrı bir problem!5. sınıfların dersine giren Türkçe öğretmenlerinin ortak şikayeti etkinliklerin fazlalığından dolayı konuların ilerlememesi! Bir de buna sınavlar eklenince öğretmenler konularda iyice geri kalıyorlar! Bu konu dikkate alınarak yeni müfredatta mutlaka gerekli düzenlemeler yapılmalıdır!
“Tükenmişlik yaratıyor”
Bütün tören programlarında sunuculuk vb. aktif görevler alan, kurul toplantılarında yazmanlık görevini yapan, eser değerlendirme komisyonlarında jüri üyesi olan, kutlama programlarında drama, oratoryo vb. çalışmalar yapan, yarışmalara ve sınavlara öğrenci hazırlayan Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerinin zaten fazla olan iş yükü, bu yönetmelikle öğretmenlerde bitkinlik, bıkkınlık ve tükenmişlik yaratıyor. Bu konu ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalı ve öğretmenlerimizin üzerinde bulunan bu ağır yük hafifletilmelidir! Eğer bu yükler devam edecekse de ekonomik olarak bunun bir karşılığı olmalıdır, bununla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır! Yeni müfredatta öğretmenlerin görüşleri alınarak gerekli düzenlemeler yapılmalıdır!”
Haber merkezi