Ordu Giresun Havalimanı’nda yağmur suyu drenaj sistemleri, asfalt ve beton imalatları, özel aydınlatma, yönlendirme levhaları, şerit saha düzenlemeleri, pist ve mevcut taksi yolunun bir kısım bakım ve onarımları ile zemin işaretlemeleri için yüklenici firma bakım ve onarım çalışmalarına devam ederken, yine ayrıca 5 uçak park sahası 9'a çıkacakken, mevcut taksi yoluna alternatif ikinci bir taksi yolu da inşa edilmiş olacak.
“Havalimanının neyini büyütüyorsunuz?”
Ordu Giresun Havalimanı’nda yapılan bakım ve onarım çalışmalarına değinen ve tepki gösteren Kadir Engin, “Ordu Giresun Havalimanı yetkililerine sorduğumda 4 tane daha yeni uçak park sahası yani apron yapılacağı söylendi. O kadar uçak aynı anda buraya gelip, aynı anda burada kalkar mı? Bu projeler zaten Ordu’ya hizmet yapılsın diye değil, müteahhit para kazansın diye yapılıyor. Samsun Çarşamba Havalimanı’na bakınız. Gelen giden uçak sayısı ve dörtdörtlük. Küçük bir binaları var. Bizim Ordu Giresun Havalimanı binası, Samsun’un 3 misli büyüklüğünde ve o kadar da çok fazla uçak gelmiyor? Soramazsın, çünkü müteahhit büyük iş yapacak ve para kazanacak. Daha dün yapılmış olan havalimanının neyini büyütüyorsunuz? Senin 9 tane uçağı kaldıracak yolcun mu var? Kapatmaya ne gerek var? Bunlar fuzuli yatırımlar. Betona, demire, çimentoya para harcadığınız sürece fakirlikten kurtulamazsınız. Bunun sonucu da Türkiye’nin geleceğini olumsuz etkiliyor.” dedi.
Ordu Giresun Havalimanı’nın 50 gün kapalı kalmasının Ordu ekonomisini çok fazla olumsuz etkilemediğini aktaran Engin, yolcuların Samsun veya Trabzon’a gitmek zorunda kaldığını söyledi.
Özel Haber/Tevfik Kul