Ordu Şehir Hastanesi projesi, yıl içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Hastane, yatak kapasitesi, yoğun bakım üniteleri, poliklinikler, ameliyathaneler, doğum odaları, anjiyo odaları, helikopter pisti, kreş ve otopark gibi birçok özelliğiyle Ordu’nun sağlık merkezi olacak.
Yatak kapasitesi artırıldı
Ordu Şehir Hastanesi, Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 260 dönüm arazi üzerine kuruluyor. Hastanenin 987 olarak planlanan yatak kapasitesi, Sağlık Bakanlığının değerlendirmesi sonucu 1200’e yükseltildi.
Proje yüzde 93 tamamlandı
Yüzde 93’ü tamamlanan Ordu Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı biten hastanede ince işçiliklere başlandı. Hastane inşaatında yaklaşık 2 bin 500 işçi çalışıyor. Hastanenin bu yıl içinde hizmete girmesi hedefleniyor.
Hasta sevkleri azalacak
Ordu Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte il dışına hasta sevkleri yüzde 90 azalacak. İl Sağlık Müdürü Dursun Tüzün, hasta sevklerinin en büyük nedeninin servislerde ve yoğun bakımlarda yer olmaması olduğunu belirterek, “İnşallah burası açıldıktan sonra böyle bir sorunumuz kalmayacak. Hastalarımız kendi memleketlerinde sağlık hizmeti almış olacak.” dedi. Tüzün, açılış öncesi diğer hastanelerden gelecek kadrolar ile yeni cihazların temini noktasında çalışmaların sürdüğünü de söyledi.
"Ordu Şehir Hastanesi üç yol ile bağlanacak"
Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için yol bağlantılarının planlandığını ve buna yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"17 ilçemizden gelecek hastalarımız hiç şehir içine uğramadan, çevre yolu aracılığıyla hastanemize ulaşacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız son Ordu ziyaretinde yolun Karayolları aracılığıyla yapılacağının müjdesini vermişti. Karayolları bu noktada yoğun şekilde çalışıyor. Ordu Şehir Hastanesi üç yol ile bağlanacak. Kritik hastalarımız için dakikalar önemli. İnşallah bu yolların hizmete girmesiyle 112 Acil Sağlık ekiplerimiz hiç vakit kaybetmeden hastaları hastanemize ulaştıracak."” diye konuştu.