Yapılan yatırımların en az 70-80 yıllık yatırım olması gerektiğini ve onun için turizm adına ciddi bir çalıştay yapılması gerektiğini aktaran Aydın, ilgili kuruluşların da katıldığı büyük bir çalıştayla beraber ciddi bir çalışma içerisine girip, Ordu’nun turizm için yollar, limanlar gerekli turizm altyapısı sağlanarak turizmde çağ atlayacak hamlelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Turizm konseyi oluşturulmalı”

Ordu’da turizmin gelişmesi için ortak aklın şart olduğuna değinen Ali Aydın, “Ordu’da otellerimiz güzel, yollarımız yapıldı. Ancak tek başına savaşılmaz. Spor ve sanayi şehri değiliz. Artık turizm şehri olmayı kabullendik. Doğrusu da bu. Tekdüzelikle bu iş olmaz. Ordu ilini bir turizm şehri yapacaksak, ortak akılla hareket etmek lazım. Yıllardan beri bir toplantı yok. Hala galdirikle filan uğraşıyoruz. Belediye Ortur diye bir şirketle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yapıyor ama birilerine devrediyor. Bu ilin ciddi bir turizm çalıştay ekibine ihtiyaç var. Sahadaki insanlarla bir kurul kurularak, turizm konseyi oluşturulmalı. Her şeyi ben biliyorum ile değil ortak akılla bir şeyleri halletmemiz lazım. Toplantı yapılıyor. Belediyelerden öylesine birisi gönderiliyor. En azından imza yetkisi olan birini yollayın da not alsın, bir katkısı olsun.” diye konuştu.

Ordu’daki otellerin doluluk oranının yüksek olmasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in büyük katkısı olduğunu aktaran Aydın, Ordu’ya alınan turnuvalardan dolayı otellerde önemli bir doluluk yaşandığını dile getirdi.

“Ortak akıl işletilmiyor”

‘Maalesef Ordu turizminde ortak akıl işletilmiyor’ diyen Aydın, şunları kaydetti; “Zaten ortak akıl için bir adım da yok. Bazen çalıştay yapıyorlar ama yetersiz. Çünkü o toplantılarda aşçı, garson, kat hizmetlisini göremezsiniz. Kat hizmetlisi, bir otelin içinde müşteri ile birebir ilgilenen ve sorununu görenlerden biridir. Kat hizmetlisi ya da garsonluk için hiçbir kurs yok. Bunları bütüne taşıyıp, ortaya bir şey çıkması lazım.”

“İnsanların ufkunun açılması lazım”

Aydın, “Ordu’da teleferiğin ayağından başka tur otobüslerinin park edeceği bir alan yok. Zaten o tur otobüsü geldiği için Ordu para kazanıyor. O otobüsten park parası da alma, hediye et. Ordu’da insanların ufkunun açılması lazım. Sonuçta bir sürü yatırımcı var. Ordu’nun ekmeğini dışarıdan gelenler yiyor. Ordulular yemeli. Ordu’da paraşütün olduğunu bile çoğu insan bilmiyor. Ordu’da yön gösteren tabela yok. Aybastı’nın yanına Perşembe Yaylası yazmışlar. Turizm tabelasının bir farklılığı vardır. Yol ikiye ayrılıyor ama nereden gidileceği belli değil.” diyerek sözlerini tamamladı.

Özel Haber/Tevfik Kul

Editör: Tevfik Kul