Dünya Bankası desteğiyle hayata geçen ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetilen TULIP, Bolaman Çayı Havzası’ndaki çiftçilere önemli bir fırsat sunuyor.
Proje kapsamında, Fatsa, Aybastı, Çatalpınar, Çamaş, Kabataş, Korgan, Gölköy, Gürgentepe, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde faaliyet gösteren çiftçilere arıcılık, süt sığırcılığı, modern kivi yetiştiriciliği ve örtü altı yetiştiriciliği alanlarında hibe desteği sağlanacak. Hibe desteği sayesinde çiftçilerin modern ekipmanlara ulaşarak üretim kapasitelerini artırması ve daha verimli bir tarım yapması hedeflenirken yüzde 70 oranında hibe desteğiyle çiftçilerin yatırım yükünün hafiflemesi de planlanıyor.
ÇKS şartı var
Hibe için başvuracak başvuru sahiplerinde ise belirli şartlar aranıyor. Her bir üretici tek bir hibeden faydalanabilirken aynı hibe çağrı döneminde aynı hanede yaşayanlar farklı konular olsa dahi ayrı başvuru yapamıyor. Başvuru sahiplerinin Bolaman Nehri Havzası içerisinde kalan mahallelerde en az 6 ay süre ile ikamet ediyor olması gerekirken kamu çalışanları da bu hibeden faydalanamıyor.
Başvuru sahipleri uygulama sahasında güncel ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kaydına sahip olması gerekirken bireysel olarak hibe başvurusu yapan kadın çiftçilerin ÇKS kayıtlılık durumunun yatırım yapmalarına engel teşkil etmemesi için aynı hanede oturan eşinin yahut birinci derecede kan veya kayın hısımlarının ÇKS belgeleri ile hibe desteğinden yararlanabilecek. Başvuru tarihi itibariyle vergi borcu ve adli sicil kaydı olanlar ise hibe desteğinden yararlanamayacak.
Son gün 20 Aralık
Hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin hibe başvuru formları ve ekleri ile birlikte 20 Aralık 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerekmekte. Daha fazla ayrıntılı bilgi Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alıyor.
Haber merkezi