Ordu eski otogarda kentsel dönüşüm ranta dönerken kaçak yapılan iki katlı yapının tartışmaları da sürüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm yapması için getirilen ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı yapılan Nihat Şen, otogar alanında yapılan kaçak yapının izninin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler tarafından verildiğini söyledi. Şen ayrıca kaçak yapıda sorumluluğun tek başına üstüne kaldığına belirterek, “OBB Başkan Vekili ve ORKENT Yönetim Kurulu Üyesi Celal Tezcan hiç konuşulmuyor mesela. Kaldı ki ortada bir yanlışlık varsa Celal Tezcan buna zaten müsaade etmez. OBB Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnanır ve OBB 1. Hukuk Müşaviri Avukat Burcu Yıldız ‘da ORKENT A.Ş.’nin yönetiminde yer alan isimler. Ama sadece Nihat şen konuşuluyor.” Dedi.

Eski otogarda yapılan kaçak yapıya ilişkin  ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Dr. Mimar Nihat Şen tartışmalara son noktayı koyan şu açıklamayı yaptı.

Hem yaptılar hem yıkılacak diye savundular

“Bu bina muvakkat yapı niteliğinde olup, zaten 2 yıl sonra yıkılacak olan bir bina. Kentsel dönüşüm irtibat ofisi olarak kullanılacak tek katlı bu bina ile ilgili OBB’ye resmî başvurusu dahi yapılmıştır. Hatta bu konu ile ilgili, üniversite ve hukuk profesöründen iki rapor alınmıştır. Kaldı ki bu binanın belli bir zaman sonunda yıkılacağına dair zaten şirket tarafından noterden muvafakatname verilmiştir. 6 Şubat depreminden sonra hala Kentsel Dönüşümü engelleyen zihniyeti anlamak mümkün değil. 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 58.000 m2’ilk riskli alan ilan edilen bu alan içinde bulunan vatandaşlar 8 yıldır mağdur iken ve yapılacak kentsel dönüşümden neden birileri rahatsız oluyor. Kişisel ve siyasi çıkarlar sebebi ile can güvenliği riski olan bu alanda neden hala kentsel dönüşüm çakışmalarına engel olunuyor. Kimin ne hesabı ve çıkarı var.

Sadece Nihat Şen yok

ORKENT A.Ş. Dr. Mimar Nihat Şen’in mi şirketi ki, sürekli kamuoyunda Nihat Şen ismi dillendiriliyor. Sanki şirket Nihat Şen’in babasının malı ya da hisseler Nihat Şen’e ait. Adam Ordu’ya Ordu’nun da acil ihtiyacı olan kentsel dönüşüm için geldi ama maşallah mahalle dedikodusundan kentsel dönüşüme fırsat kalmadı. Nihat Şen’i topun ağzına getirenler kentsel dönüşümü hiç konuşmadı Nihat Şen’i konuştuğu kadar. Hiç kimse ‘binalar riskli hemen tedbir alalım demedi. Varsa yoksa Nihat Şen. Nihat Şen ile bu kadar vakit kaybetmek yerine keşke Ordu’nun değişimine katkı sunsalardı. Sonuçta Ordu’yu kentsel dönüşüme hazırlaması için görevlendirilen Nihat Şen istediği uygulama ve dönüştürme ortamını bir türlü yakalayamadı. Ordu’yu dönüştürmek için ilk başta gönüllü görev alan Nihat Şen’de de muhtemelen moral motivasyon yerlerdedir.  Sürece baştan sona bakıldığında bazılarının Nihat Şen aşkı yüzünden kaybeden yine Ordu oldu.

Benim şirketim değil OBB’nin şirketi

Burası yüzde 100 hissesi Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bir şirket. Yani bir şahıs şirketi değil ve alınan tüm kararlar Yönetim Kurulu’nun kararı olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de onayı alındıktan sonra uygulanır. Ama yapılan eleştirilere bakıldığında namlunun ağzında hep Nihat Şen var. Hep Nihat Şen eleştiriliyor. Yahu bu şirketin Yönetim Kurulu’n da yer alanlar da en az Nihat Şen kadar konuşulmalıydı; öyle değil mi? Ama OBB Başkan Vekili ve ORKENT Yönetim Kurulu Üyesi Celal Tezcan hiç konuşulmuyor mesela. Kaldı ki ortada bir yanlışlık varsa Celal Tezcan buna zaten müsaade etmez. OBB Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnanır ve OBB 1. Hukuk Müşaviri Avukat Burcu Yıldız da ORKENT A.Ş.’nin yönetiminde yer alan isimler. Bu kadar insanın gözünden hatalar varsa nasıl kaçabilir.  Hadi diyelim ki gözden kaçtı, OBB Başkanı Dr. M. Hilmi Güler de mi görmüyor. Burada bir yanlışlık varsa Nihat Şen’in tek başına manşetlerden haber yapılması biraz adaletsizlik oluyor.  Sadece Nihat Şen’i tartışmak kimseye fayda sağlamaz. Bilinsin istedim.” Haber merkezi