Destek; tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak ve üreticilere ek gelir getirici faaliyetleri desteklemek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi, DOKAP (DOKAP - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) ve Ordu İl Tarım Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi.

Tarım Destek 1-1

Üreticileri destekleme programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, nitelikli tarım alanında ‘yeşil devrim’ yaptıklarını belirterek, “Yeşil ekonomi sayesinde insanlarımız artık doğduğu yerde doymuş olacaklar.” dedi.

Araziler yeterli

Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda aslında bir devrim yapıyoruz. Bu devrimin adı Yeşil Devrimdir. Yeşil ekonomi ile ülkemiz ve şehrimizi daha da ileriye gitmiş olacak. Bu yeşil ekonomi sayesinde doğduğu yerde doyan insanlar olacağız.  Ordu bakıldığında çok nüfus veren bir şehir. Bakın İstanbul’da Ordulular 3. sırada yer alırlar. Ordu aslında arazi bakımında İstanbul’dan daha da büyük. Artık yanık gurbet türkülerini söylemeye gerek yok. Şehrimizin arazileri bizlere yeter. Son yıllarda yapılan tarımsal kalkınma ve üretimle gurbetten dönüşler arttı ve insanlar artık memleketlerine geri gelmeye başladılar.” diye ifade etti.

Tarım Destek 2

“Siz yeter ki üretin”

Her zaman tarımsal üretimi teşvik ettiklerinin altını çizen Güler, “Biz dün olduğu gibi bugünde üretenin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Siz yeter ki üretin. Biz sizin satamadığınızı almaya garanti veriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak biz alım garantisi veriyoruz. Siz yeter ki üretin. Biz sizin satamadığınız her ürüne talibiz. Dolayısıyla ürettiğiniz bir malın dışarıda kalma ihtimali yok. Siz yeter ki gayret gösterin ve üretim yapın. Biz sizin dün olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye ve sizin yanınızda yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

Ordu peynirleri satılıyor

Tarım Destek 3

Daha düne kadar kapanma noktasına gelen tavuk işletmeciliğine verdikleri desteklerle bugün yılda 45 milyon adet yumurta üretildiğine dikkat çeken Hilmi Güler, “Bize daha önce gülüyorlardı. Tavukla, cücükle uğraşıyorsunuz diye ancak gelinen noktada Ordu bu konuda söz sahibi olan şehirlerden biri oldu. Bu üretimle birlikte binlerce insan aş ve iş sahibi oldu. Ürettiğimiz bu yumurtaları da Türkiye’nin en büyük zincir mağazaları aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sadece yumurta satılmıyor bu mağazalarda Akkuş fasulyesi, Ordu peynirleri de satılıyor. Yani üretim yapınca karşılığını bir şekilde almış oluyoruz. Kısacası biz düşündük ürettik ve şimdide yarışıyoruz.” diye konuştu.

Haber merkezi

Köyüne Dönen Ordulu Genç, Atıl Arazileri Tarıma Kazandırdı Köyüne Dönen Ordulu Genç, Atıl Arazileri Tarıma Kazandırdı

Editör: Merve Tepecik