Filmin çekimi için Ordu-Giresun Havalimanı kullanıldı. Deniz çekimlerini Mehmet Karakaya, kara çekimlerini Bircan Ayça Köse yaptı.
Tatbikat senaryosu gereği deniz üzerine gövde yangını olan bir uçak acil iniş gerçekleştireceğinden dolayı deniz üzerinde yüzebilen sal üzerine yerleştirilen tavalarda denize atık bırakılmayacak şekilde ateş yakıldı. Yine senaryo gereği 12 yolcu 3 mürettebat taşıyan bir özel uçak kırıma uğradığından 12 kazazede canlı olarak suda kurtarılmayı bekledi.
Olaya ilk müdahale Ordu Giresun Havalimanı ARFF (Hava Aracı Kurtarma ve Yangın Söndürme) ekibine ait kurtarma botu ile yapıldı. Bot üzerindeki motopomptan deniz suyu kullanılarak yangın söndürülürken botta yer alan yüzer kişilik can sallarından biri suya bırakılarak açıldı ve 11 adet kazazede bu can salına alındı. 1 kazazedenin açığa sürüklendiği, 3 kazazedenin boğulduğu bilgisi üzerine boğulan kazazedeler için dalgıç ekipler, açığa sürüklenen kazazede için de Sahil Güvenlik hava unsurlarından yardım istendi. Ordu Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, Ordu Deniz Liman Emniyet Şube Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri üç ayrı noktada üç temsili cesede ulaşıp sudan çıkarırken, açığa sürüklenen kazazede Sahil Güvenlik helikopteri tarafından yeri tespit edilerek kurtarılma işlemi gerçekleştirildi.
Filmin yönetmeni Gökhan Kırca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2016 yılında çektiğim tatbikat filmi Türkiye'de bir ilk oldu. Havacılık eğitimlerinde ülkemizde birçok kurum ve kuruluşta kaynak olarak izlettiriliyor. Temennim bu görüntülerin hiçbir zaman gerçek olmaması ve sadece film olarak kalması" ifadelerini kullandı.
Tatbikat filmin yakın zamanda yayımlanması bekleniyor.
Atakan Öztürk