Ordu ili turizm sektörünün desteklenmesi ve ilin tanıtımına yönelik uygulama ve işbirliğinin oluşturulması konulu toplantıda, turizm paydaşları için eğitim konuları, iki kurum arasında işbirliği protokolü, gastronomi, paket tur programlarının oluşturulması, ilin ve sektörlerin desteklenebilmesi için fakülte bölümlerinde proje ödevi/yarışma düzenlenmesi, arkeoloji bölümünün açılması, ilk yerleşim yeri olan Cotyora/Bozukkale’de yapılacak olan kazı çalışmalarının Ordu iline kazandıracakları konuları görüşüldü.
Toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, OTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yılmaz, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kabacık, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Faruk Yüksel, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cavit Yavuz’un yanı sıra Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Üzeyir Kement, Turizm Fakültesi Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Haydar Asan ve Arş. Gör. Samet Can Aksu / OTSO Projeler ve Ar-Ge Müdürü Emine Yasemen Baş ve OTSO Projeler ve Ortak Girişim Yöneticisi Özge Atakan da katıldı.
Eğitim programları uygulanacak
Yapılan iş birliği toplantısında Turizm Fakültesi akademisyenleri markalaşma ve tanıtımı destekleyecek destinasyon düzenlenmesi, pazarlama stratejisi, sürdürülebilirlik, hijyen ve sanitasyon, iletişim, yabancı dil eğitimi konularında özel müfredat oluşturulması ve turizm sektör paydaşlarına yönelik olarak Ordu Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonlarında eğitim programlarının uygulanması kararları alındı.
Turizm fakültesi öğrencilerinin Ordu ilinde sektör işletmelerinde staj imkân ve kriterlerinin yer aldığı iş birliği protokolünün hazırlanarak devreye alınması ve Ordu TSO hizmet alanı içerisinde yer alan bölgelere yönelik 1, 2 ve 3 günlük paket turlar oluşturulması, oluşturulacak olan programlarda saha bilgisi olan akademisyenlerin projeyi desteklemesi de alınan kararlar arasında yer alıyor.
Ar-Ge çalışmaları başlatılacak
Ordu Üniversitesi tarafından ilgili bölüm öğrencilerine proje ödevi veya yarışma şeklinde teşvik sistemi oluşturularak Ordu ilinin, önde gelen sektör ve/veya ürünlerin fotoğraflanarak sergi hazırlanması ve bu hususta Ordu Üniversitesinin talebi doğrultusunda Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Sergi ve fuaye alanın kuruma tahsisi de kararlaştırıldı.
Ordu yemek kültürünün yerel ve modernize edilmiş olarak Ar-Ge çalışmalarının başlatılması, tadım menülerinin oluşturulacak olan organizasyonlar ile otel ve restoran işletme sahiplerine tadım yaptırılarak menülerinde yer almasına yönelik ortak çalışmaların başlatılması konusunda da karara varıldığı açıklandı.