Gerçeği söylemek her zaman iyi midir? İnsanlar bize karşı samimi olduğunda buna gerçekten değer veriyor muyuz? Bu, ne zaman samimiyet ve ne zaman aşırı dürüstlüğe giriyor? Aşırı dürüstlük derken, söz ettiğimiz şey; gerçeği, dikkatsizce, sınırsız ve diğer insanın ne hissettiğini ya da ne istediğini düşünmeden söylemektir. Ve bunun üzerine, herhangi bir düşünce olmadan samimiyeti kullanmak, anlamsız bir zarara yol açabilir.
Yapılması gereken en iyi şey, insanlara yardım etmek ve samimiyet kurmak için gerçeği kullanmak ve asla başka insanları yok etmemek ya da onları yıkmamaktır. Her zaman hakikatin güçlü bir silah olduğunu ve onu doğru kullanmak için empati ve sosyal zekaya sahip olmanız gerektiğini unutmayın.
Ve aşırı dürüstlük işlerken yalan söylemiyor olsanız bile, gerçeği anlatıyor olsanız bile, bunu diğer kişiyi düşünmeden yaptığınız zaman ya da sadece üstünüzden bir yük atmak için yaptığınız zaman, onlara yardım etmiş olmuyorsunuz ya da gerçeği kullanmanız gerektiği gibi kullanmamış oluyorsunuz. Yaptığınız şey, yanlış zamanda dile getirdiğinizde başkalarına zarar veren nesnel gerçeklikleri ifade etmektir.
Yani bu, insanları incitmekten kaçınmak için yalan söylemeniz gerektiği anlamına mı geliyor? Cevap, yalan söyleme ya da doğruyu söyleme kadar basit değildir. Gerçeklerin yardım etmeyeceği ya da işleri daha da kötüleştireceği zamanlar vardır. Yapabileceğiniz en iyi şey, söylemek istediğiniz her şeyi duyarlılıkla iletmektir. Doğru anı ve bağlamı arayın ve düşüncelerinizi ifade etmenin en iyi yolunu bulun.