İstanbul'un Fethi'nin 561. yıl dönümü Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.
Hasköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu, İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 561. yılı nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde "İstanbul'un Fethi" adlı bir program düzenledi. Yoğun ilgi gören programı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.
Oldukça renkli geçen programda öğrenciler okudukları şiirlerle İstanbul'un fethini anlatırken, okulun tiyatro grubu sahneledikleri oratoryoyla İstanbul'un Fethi'ni canlandırdı. Programda İstanbul türkülerini seslendiren öğrenciler Fetih Marşı'nı söylemeyi de ihmal etmedi. Okul öğrencilerinin halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Öğrenciler etkinlik sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Program sonunda Başkan Osman Genç, yine Canik Kültür Merkezi'nde açılan ve İstanbul'un fethini anlatan resimlerin bulunduğu Fetih Sergisi'ni gezdi. İstanbul'un Fethi'nin Türk milleti için çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Başkan Osman Genç, "Tarihimizde gerçekleşmiş önemli olayları öğrencilerimizin hafızalarında canlandırmak, geçmişimizi öğrencilerimize kavratmak bizim için çok önemli. Çünkü geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğe bilerek geleceğe iyi hazırlanmaları mümkün değildir" dedi.
Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Genç, "Her öğrencimiz, her gencimiz fetih ruhunu iyi anlamalı. Geçmişini bilen bilinçli nesiller için çalışıyoruz. Biz de Canik Belediyesi olarak bu tür etkinliklere her zaman destek veriyoruz. Bu vesileyle İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümünün Türk milletine kutlu olmasını dilerim" diye konuştu.
Kaynak: iha