2014’te yapılan yerel seçimler Türkiye’de hiçbir değişimin gerçekten değişim olarak kabul görülemeyeceğinin kanıtıdır. Seçme yaşı 18 olduğu ülkemizde seçilme yaşı 25 olarak kabul görülüyor. Yani deniliyor ki ‘’arkadaş sen 18 yaşında seçebilecek bir zekâya sahipsin ancak 18 yaşında seçilemeyecek kadar acizsin, hele bir 25 yaşına gel de o zaman koyarsın adaylığını’’.

              Şimdi soruyorum size seçmek mi daha zor, seçilmek mi. Partiler demokratik yapıda olduğunu iddia ediyorlarsa neden adaylık konusunda bu demokratik çizgilerini sürdürmüyorlar. Türkiye nüfusunun yarısı gençlerden oluşuyor, ancak TBMM yaş ortalamasına baktığımızda 35’in altında milletvekili sayısı parmak ile gösterilecek kadar az. Yerellerde bu durum daha vahim Ordu’da 19 ilçe arasında siyasi partilerin adayları arasında hiç genç belediye başkan adayı yoktu.

              Çok yazık ki gençlerin bir şehri yönetemeyeceğini düşünen zihniyet aynı gençlik kitlesinden oy alabilmek için çaba sarfediyor. Seçim çalışmalarında bayrak asacak olan gençler, broşür dağıtacak olan gençler, köyleri ve ilçeleri gezecek olan gençler, şehrin nüfusunun yarısını oluşturan gençler ama iş adaylığa geldiğinde sıranızı bekleyin. Demek ki bu iş önce paraya sonra sıraya bakıyor. Oturdukları yerden ‘’gençler bizim geleceğimizdir’’ deyip nara atmaları bu sebeptendir herhalde.

              Fakat biz yalnızca bu ülkenin geleceği değil aynı zamanda bugünün de ortağı olmak istiyoruz. Seçilmek genç kitlenin de hakkıdır, siz gençliğe ihtiyaç duyacaksanız o zaman bu gençliğe güvenmek zorundasınız. Şehrimiz’de Gençliği en iyi şekilde temsil ettiğini düşündüğüm, gençliğin sorunlarını bilen ve bu sorunlara vakıf olan bir genç arkadaşımız var.

            Üniversite öğrencisinin şehre geldiğinde çalabilecek bir kapısı haline gelmiş bu arkadaşımız, esnaf onu gördüğü zaman dışarı çıkıp selam veriyor, onun geçtiği sokakta insanlar onu gördüklerinde yüzleri gülüyor, çünkü o bu şehrin yetiştirdiği bir genç, bu şehrin sevdalısı, onun adı Ulaş TEPE. Ulaş TEPE hem Ordu’da hem de Türkiye’de şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyor.

           Ulaş CHP’nin gençlik kollarının genel merkezinde görev alıyor, bununla da kalmayıp Uluslar arası düzeyde çalışmalar yürüten ‘’ulusal gençlik parlamentosu’’nun en çok oy alarak seçilen yürütme kurulu üyesi.

       Şehir ancak yeni ve genç beyinlerle üretir, kendini tekrarlayan belediyecilik modası geçmiş ve deformasyona uğramış vaziyettedir. Ulaş TEPE bu ezberi bozacak ve bu çarkı kıracak gibi gözüküyor. Yakın süreçte şehrimiz adına gerçekleştirdiği projeler ve başarılar sayesinde Ordu’yu en iyi şekilde tanıttı, işin ilginç tarafı bunu hiçbir maddi kaynağı olmadan gerçekleştirdi.

          Gençliğin dinamizmi ve azmi şartlar ne olursa olsun üretici bir hal alıyor. Şehrimizin gençlerine güvenelim bunu bir öneri olarak sunmuyorum, çünkü eğer şehrin üretmesini, gelişmesini ve büyümesini istiyorsak o zaman bu şehrin gençlerine güveneceğiz.

  Soru,görüş ve önerileriniz için [email protected]