Geçtiğimiz Mayıs ayında kamu harcamalarından tasarruf edilmesi maksadıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çıkarıldığını hatırlatan Zengin, Genelgede toplu taşıma olan yerlerde personel servislerinin sonlandırılmasına ilişkin de bir hüküm bulunmakta olduğunu dile getirdi.

“Mağduriyet yaşanıyor”

‘Türk Sağlık-Sen olarak kamu personel servislerinin kaldırılmasının kamu bütçesine herhangi bir katkısı olmayacağını hatta bütçeye ek maliyet getireceğini ısrarla vurgulamış, toplu sözleşmede hüküm bulunan konular hakkında idarenin vereceği tek taraflı iptal kararının toplu sözleşmenin özerkliğine darbe vurduğunu ifade etmiştik’ diyen Zengin, şunları kaydetti; “Israrlı uyarılarımıza ve maddenin iptali için yargı yoluna başvurmamıza rağmen, hüküm uygulanmaya devam etti ve sözleşme süresi dolan kurumlarda servis hizmetleri kaldırılmaya başlandı. Gelinen süreçte kamu çalışanlarımızın servis hizmetlerinin kaldırılması dolayısıyla büyük mağduriyetler yaşadığı görülmektedir. Özellikle büyükşehirlerde trafik yoğunluğunun arttığı da su götürmez bir gerçektir.

“Gözden geçirilmeli”

Alınan bu yanlış karar nedeniyle kamu çalışanlarının ulaşım maliyeti artmış, işe geliş gidişler adeta bir çileye dönmüş durumdadır. Kamu çalışanlarımız büyük bir ulaşım sorunu yaşamaktadır. Bu uygulama nedeniyle kamu bütçesinde herhangi bir iyileşme olmayacağı aksine artan ulaşım maliyetleri nedeniyle beklenen faydanın sağlanamayacağı da bu süreçte görülmüştür. Bu gerçekler çerçevesinde yetkililerden servis hizmetlerinin kaldırılmasına yönelik uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyor, yargının Tasarruf Genelgesinin ilgili maddesinin iptali için yaptığımız başvuruya olumlu cevap vermesini bekliyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak servis hizmetinin lüks değil bir ihtiyaç olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.”

Haber merkezi

Editör: Tevfik Kul